Starity

Adam Lambert: „Fény akarok lenni az alagút végén!”

2014. szeptember 21. 11:11   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adam Lambert az első olyan versenyző, aki úgy térhetett vissza az American Idolba, hogy a panel másik felén ül, azaz a zsűriszékben. Lambert erről a komoly feladatról beszélt részletesebben.

hirdetés
Adam Lambert: „Fény akarok lenni az alagút végén!”

Sok kör lezárult Adam Lambert életében: a Bohemian Rhapsody-val jelentkezett az Idolba, majd később, fél millió ember előtt énekelhette ugyanezt a Queen oldalán, mint énekes; az A Change is Gonna Come-mal („A változás eljön”) zárta a tehetségkutatót, majd rá három évre, első helyen debütált a Trespassing nagylemeze, így ő az első olyan meleg előadó, akinek ez összejött.

Adam úgy érzi, keményen megdolgozott a hírnevéért, és csak felemelni akarja a zsűriszékben a versenyzőket, nem letörni, de ezzel szemben, őszintének is kell lennie. Ryan Seacrest, amerikai közéleti szereplő, azzal kezdte, hogy Lambert az első olyan versenyző, aki zsűriként térhetett vissza, mégha csak két adásra is:

„Őrület! Úgy értem, ez a kör is bezárult, olyan szürreális. Mindazonáltal ez egy fantasztikus lehetőség arra, hogy buzdítsam őket, hogy megmutassam nekik, hogy van fény az alagút végén, hogy észben tartsák miért vágtak ebbe bele. Tudod, ott üldögélsz abban a szobában és arra vársz, hogy sorra kerülhess, már két fordulón túl vagy, kész tortúra. Amögött a pár perc mögött, amit a nézők otthon látnak, annyi minden más van” – árulta el Lambert. „Az adrenalin pedig teljesen levehet a lábadról, ha nem vigyázol! Jó, ha az ember mozog, mély levegőt vesz, próbálja megtalálni az alfát. Ha már mindez megvan, akkor jó vagy valamiben” – válaszolt Ryannek, mikor ő megosztotta, hogy az első műsorvezetései nem mentek túl fényesen az idegeskedés miatt.

Seacrest ezután azon elmélkedett, mennyire lesz kegyetlen, vagy éppen finom a versenyzőkkel Adam, aki mint mondta, tudja, milyen átmenni ezen a procedúrán: „Mikor otthon nézem a műsort mindig azt a pontot találom a legnezebbnek és a legrosszabbnak, mert úgy sajnálom a versenyzőket, akik odamennek, de egyszerűen nem megy nekik a dolog, és összetörik az álmukat, szóval, megpróbálok finom lenni, ugyanakkor az őszinteség fontos! És ez egy lehetőség például arra, hogy itt lehet, hogy nem jutnak tovább, de talán olyan tanácsot adunk nekik, amiből később még profitálhatnak!”


Adam Lambert átalakulása: az American Idoltól (2009) a világhírnévig (2014)

Vajon mennyire ismerte meg a Queent Adam, ha már a saját projektjeiről van szó? „Oh haver, ha elmondhatnám a sztorikat, amiket meséltek” – nevetett. – „Roger igazi partiarc volt, Brian pedig egy doktor, nem is kérdés. A koncertek közötti utak voltak a legviccesebbek. Amint vége lett egy koncertnek, szinte még törölközővel a nyakunkban, még izzadtan, már indultunk is a magángéphez... Itt álljunk meg egy pillanatra! Ezelőtt sosem volt lehetőségem magángéppel utazni, és hű, mondom, ugye, csak szórakoztok velem? Az úton pedig iszogattunk, viccelődtünk a buliról és rengeteget meséltek. Alig hiszem el, hogy hallhattam ezeket a sztorikat, úgy értem ez a rock'n'roll aranykora volt!”

Az interjú zárásaként pedig szóba került a titokzatos harmadik album, amiről Adam szívesen mesélt volna, ha szabadna neki: „Többnyire nem vagyok jó a dolgok eltitkolásában, szinte felrobbanok, hogy árulkodhassak, hogy mi történik velem, de nem tehetem. Most nem. Annyit mondhatok, nagyon-nagyon izgatott vagyok, aláírtam egy szerződést egy kiadóval. Nem kis dolog, elég nagy, szóval büszke vagyok rá. Most nem árulom el melyikkel, de nagyon jó a projekt, és egy nagyszerű producerrel dolgozom! Talán lesznek rajta együttműködések is, rebesgetnek ezt-azt. Nem mondhatok többet de nagyon jó lesz!”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek