Starity

Ezért nem lesznek meztelen képek Emma Watsonról

2014. szeptember 25. 08:08   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznő meztelen képeivel fenyegető weblap valójában nem Emma Watson ellen irányult, hanem a zsarolóit akarja elhallgattatni.

hirdetés
Ezért nem lesznek meztelen képek Emma Watsonról

Emma Watsont az ENSZ-közgyűlésen való felszólalása után fenyegették meg a 4chan oldal fórumozói, hogy az ő meztelen képeit is közölni fogják, ha nem hagy fel feminista szónoklataival. Ugyanezen az oldalon bukkant fel egy újonnan létrehozott oldal címe is, az emmayouarenext.com, ahol egy visszaszámláló fogadta a látogatókat. Privát képek helyett azonban valami egészen mást raktak ki a weblapra.

A domain most már egy Rantic nevű marketingcég oldalára irányít át, ami a 4chan bezárása ellen kampányol. Úgy gondolják, hogy a korábban számos híresség meztelen képét kiszivárogtató weboldal megérett a bezárásra, mivel egyetlen egy nő sem érdemli meg, hogy a privát fotóit közzétegyék.


ez az üzenet várja a látogatókat

Az oldalon egy Barack Obamának címzett levél is megtalálható, amelyben felhívják az elnök figyelmét, hogy a hírességek privátszférájának hónapok óta tartó folyamatos megsértése már elég ok az internet cenzúrázására. A látogatókat is arra buzdítják, hogy írjanak levelet ezzel kapcsolatban a Fehér Háznak.

A kampány egyébként óriási sikert ért el, két nap alatt 48 millióan keresték fel a weboldalt, 7 millió Facebook-lájkot és 3 millió Twitter-említést kaptak. Az más kérdés, hogy a látogatók nagy része nem ért egyet a felhívással, ezt bizonyítják a #shutdownrantic hashtagekkel ellátott üzenetek, amelyekben az internetezők az ellenvéleményeiknek adnak hangot. Ezek egy része csak a képek hiányából fakadó csalódottság, mások viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy az internet cenzúrázása aláásná a szólásszabadságot, ami teljesen más ügy, mint néhány ellopott kép. A cenzúra az internetes adatforgalom totális megfigyelését jelentené, ahol az aktuális vezetők döntik el, hogy a felhasználók mit nézhetnek meg, miről olvashatnak az interneten. Kínában és Oroszországban egyébként már működik a rendszer, több ezer weboldal van tiltólistán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek