Starity

Október elején érkezik a Dakota Fanning-dráma

2014. szeptember 30. 14:02   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Október 10-én mutatják be azt az életrajzi ihletésű drámát, melynek címszerepét Dakota Fanning alakítja majd. Mellette több nagy név is feltűnik a vásznon.

hirdetés
Október elején érkezik a Dakota Fanning-dráma

Dakota Fanning októberben ismét hallat magáról, visszatér ugyanis a nagy képernyőre: méghozzá az Effie Gray című brit életrajzi drámában, ahol övé a főszerep.

Az Effie Gray Richard Laxton rendező által készített produkció, melynek munkálatai akkor vették kezdetüket, amikor a férfi visszatért a rendezői székbe 2009 után, mikor is első játékfilmjét, az Egy angol New Yorkbant készítette el. A forgatókönyv Emma Thompson munkáját dícséri, ami nem az első eset az Oscar-díjas színésznő eddigi pályafutásában: olyan produkciókat köszönhetünk már neki, mint az Értelem és érzelem vagy a Nanny McPhee. Érdekesség, hogy maga Thompson is feltűnik a filmben egy fontos szerepben.

A film feltárja azt a lenyűgöző, igaz történetet, mely a viktoriánus műkritikus John Ruskin, az ő tizenéves menyasszonya, Euphemia 'Effie' Gray, valamint a preraffaelita festő, John Everett Millais szerelmi hármasáról szól. Olyan nevek tűnnek fel a filmben Dakota Fanning és Emma Thompson mellett, mint Tom Sturridge, Robbie Coltrane, David Suchet, Derek Jacobi, Claudia Cardinale és Greg Wise. Az Effie Gray egy kifejezetten ígéretes, igazi élvezetet nyújtó alkotásnak ígérkezik. A premierre október 10-én kerül sor, több éves csúszás után.

A történetről:

„Az Effie Gray című filmben Dakota Fanning játssza a címszereplőt, aki a 19. század legnagyobb művészettörténészének és kritikusának, John Ruskinnak volt a felesége. Ruskin szexuálisan nem tud teljesíteni, így Effie ártatlansága és tapasztalatlansága e területen tovább bonyolítja a fiatal lány viszonyát a festő Millaisszel a viktoriánus Angliában. A lány beleszeret a művészbe, ráadásul Lady Aestlake csak tovább bíztatja: hagyja el férjét. A házasság érvényesítéséhez azonban Effie kénytelen alávetni magát annak a fizikai vizsgálatnak, mely alapján megállapítják, hogy öt év házasság után még mindig szűz. A tárgyalás alatt, mely botrányt robbant ki, több vita is kialakul. A krími háború javában folyik, amikor az orvos arról tanúskodik, hogy a felperes valóban szűz...”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek