Starity

Súlyos balesetet szenvedett Jules Bianchi

2014. október 06. 16:04   |   Szerző: raquel93

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Szuzukában megrendezésre kerülő Japán Nagydíj utolsó körében szenvedett majdnem tragikus balesetet a francia pilóta. Jules jelenleg is az életéért küzd.

hirdetés
Súlyos balesetet szenvedett Jules Bianchi

A Forma-1-es Japán Nagydíj utolsó körében szenvedett súlyos balesetet a francia Jules Bianchi. A Japánt elért tájfun miatt ugyanis vízátfolyások keletkeztek a pályán, amin először Adrian Sutil csúszott meg és csapódott a pálya széli gumifalba. A német versenyző sértetlenül szállt ki az autójából, s mivel a közelben épp egy műszaki mentési pont volt a versenybíróság úgy döntött nem küldi be a biztonsági autót.

Ez azonban rossz döntésnek bizonyult, hisz csupán egy a veszélyre figyelmeztető sárga zászló jelezte a pilótáknak, hogy a mentéshez szükséges daruskocsi a pálya melletti bukótérben van. A Marussia francia versenyzője a jelentések szerint 200 km/h sebességgel érkezett meg a hetes kanyarba és ugyanazon a részen vesztette el uralmát az autója felett, ahol német kollegája is. Sajnos a végkifejlet azoban sokkal tragikusabb lett, Bianchi a traktor alá csapódott és komoly fejsérülést szenvedett.

A helyszínen tartózkodó orvosi stáb azonnal kiment a sebesült versenyzőhöz, akit már eszméletlen állapotban találtak. Mentőhelikopterrel akarták elszállítani, de az egyre erősödő eső miatt nem tudtak felszállni, így közúton kellett kórházba jutattni, ami majd 40 percbe került. A futamot közben a sötétedés és az időjárási körülmények romlása miatt leintették.

A kórházba érve a CT komoly fejsérülést mutatott Julesnél, így rögtön a műtőbe vitték, ahol a háromórás beavatkozás során eltávolították az agyában keletkezett vérömlenyt. Az első tudósítások szerint ekkor még saját magától lélegzett később azonban romlott az állapota, így lélegeztetőgépre kellett kapcsolni a kómában lévő versenyzőt, amelyről cikkünk írásakor még mindig nem tudták lekapcsolni.

A helyzetet súlyosbítja, hogy az azóta elvégzett orvosi vizsgálatok újabb vérzést mutattak ki, így valószínűleg újabb beavatkozásokra lesz szükség. A Sky Sports tudosítása szerint Jules Bianchi állapota kritikus, a pilóta az életéért küzd.

Családja a hétfő kora reggeli órákban érkezett meg, francia lapértesülések szerint a Michael Schumachert is kezelő kiváló szakember pedig úton van, hogy csatlakozzon az orvosi stábhoz.

A F1-ben példátlan összefogás mutatkozott meg tegnap, hisz több újság is arról számol be, hogy mind a 21 versenyző a korházba sietett, Fernando Alonso és Felipe Massa pedig több órát töltött a sérült versenyző mellett. A rajongók pedig a Twitteren fejezték ki együttérzésüket a #ForzaJules címszó alatt, mely a vezető trendek közé küzdötte fel magát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek