Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

2014. október 15. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kíváncsi vagy, melyik zenekar jelentkezik új szerzeménnyel, ki vállalt felelősséget zenésztársa halálában vagy hogy melyik csapat új albumán működik közre a világ legokosabb embere? Cikkünkből megtudhatod!

hirdetés
Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

Johnny Rotten felelősséget vállal Sid Vicious haláláért

John Lydon – ismertebb nevén Johnny Rotten – nemrégiben elárulta az Independentnek, miszerint felelősnek érzi magát Sid Vicious haláláért. A Sex Pistols basszistája a punkzene ikonikus alakjaként vonult be a történelembe, melyet csak tetézett barátnője titokzatos halála.

Sid alig négy hónappal élte túl kedvesét, Nancy Spungent, amikor is 1979. február 2-áról 3-ára virradóra heroin-túladagolás következtében ő maga is életét vesztette.

„Sid nem játszott jól egyetlen hangszeren sem és én sem tudok énekelni. Nem volt esélye az életben maradásra. Az anyja heroinfüggő volt. Rosszul érzem magam amiatt, hogy a bandába hoztam, mert nem tudott megbirkózni ezzel az egésszel. Felelősnek érzem magam a haláláért. Itt vagyok és végre lelepleztem a bennem rejlő démonokat” – nyilatkozta a zenész.

*

Pénteken indul hódító útjára a Sonic Highways

Október 17-én kezdi sugározni az HBO a Dave Grohl-vezette Sonic Highways címre keresztelt műsort, melyben a Foo Fighters tagjai többek között a lemezkiadók buktatóira hívják fel a figyelmet és bepillantást engednek a november 10-én megjelenő ugyanezen címet visel FF-album felvételeibe.

Érdekesség, hogy egy nappal a sorozat debütálása előtt, október 16-án kerül nyilvánosságra a zenekar legújabb lemezének nyitó szerzeménye, a Something From Nothing, melybe az utóbbi hetekben már bele-belehallgathattak a csapat lelkesebb rajongói.

*

A Smashing Pumpkins Courtney Love nélkül értéktelen

Kurt Cobain özvegye az NME magazin riporterének vallotta be, hogy a Billy Corgan-vezette Smashing Pumpkins nélküle képtelen listavezető dalt írni. Love azt is nyilvánosságra hozta, miszerint a zenekar legtöbb slágere róla szól – ugyanis az énekesnő hosszú évekig randizgatott Corgannel – és mióta lekerült a terítékről, a Smashing Pumpkins haldoklik.

„Rengeteg számuk szól rólam. A Siamese Dream, a Bodies, a Today... Mióta Billy nem ír rólam dalokat, azóta nincsenek átütő sikereik. A Where Boys Fear To Tread rólam és Trent Reznorról szól, arról, hogy mennyire bántotta Billyt a kapcsolatunk” – indokolta meglátását Courtney.

*

Stephen Hawking vokálozik az új Pink Floyd-lemezen

A napokban hozta nyilvánosságra a világhírű zenekar, miszerint legújabb, The Endless River címre keresztelt stúdiólemezén a világ legokosabb embere, Stephen Hawking is hallható lesz majd, méghozzá a Talkin' Hawking című szerzeményben.

Érdekesség, hogy a november 10-én megjelenő The Endless River lesz az első stúdióalbuma a csapatnak a húsz éve tartó szünet után, valamint nem ez lesz az első alkalom, hogy a srácok Hawking hangját használják, ugyanis az 1994-ben kiadott Keep Talking című dalban is felcsendült az elméleti fizikus hangja.

*

Újabb Slipknot-szerzemény látott napvilágot

Október 21-én kerül az üzletek polcaira a Slipknot újdonsága, a .5: The Gray Chapter, melyről már megismerkedhettünk a The Negative One-nal, a The Devil In I-jal és a Custerrel, ezúttal pedig a XIX címre keresztelt nóta került nyilvánosságra.

A Corey Taylor-vezette együttes október végén indul majd turnéra új lemezével, mely fellépéssorozaton a Korn és a King 810 zenekarok kísérik őket és többek között hazánkban is tiszteletüket teszik február 5-én.

*

Elképesztő feldolgozás született a 3 Doors Down slágeréből

Néhány napja járta be a rockzenei sajtót az a videó, melyen egy kezek nélküli férfi adja elő a 3 Doors Down Kryptonite-ját és saját magát kíséri gitáron.

A Loudwire értesülései szerint nem ez az első alkalom Mark Goffeney életében, amikor könnyekre fakasztja a rockzene szerelmeseit, ugyanis 2001-ben Big Toe címen egy feldolgozásokat tartalmazó albumot adott ki, melyen többek között helyet kaptak a Metallica, a Red Hot Chili Peppers és a Pearl Jam slágerei is.

*

Elhunyt Isaiah “Ikey” Owens

Jack White zenekarának billentyűse, Isaiah “Ikey” Owens a tegnapi nap folyamán vesztette életét egyelőre ismeretlen okból kifolyólag. A 38 éves zenészt a csapat mexikói turnéja során a hotelszobájában találták holtan, halálának ügyében jelenleg is folyik a nyomozás. Ikey szobájában alkoholt és kábítószereket is találtak, így valószínűsíthető, hogy addiktív szenvedélyei okozták a vesztét.

*

Kiszivárgott a Bring Me The Horizon új szerzeménye

Az Oli Sykes-vezette csapat a napokban jelentette be, miszerint december 7-ére várható a Drown című dal debütálása és a legfrissebb értesüléseink szerint a srácok már le is forgatták hozzá a videoklipet, azonban a dal idő előtt kiszivárgott.

A srácok legutóbbi stúdiólemeze 2013 tavaszán jelent meg és egy ideje már dolgoznak az újabb alkotáson, ám arról egyelőre nincs információ, hogy jelenleg hogyan haladnak a munkálatokkal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek