Starity

Belehalt a hajfestésbe egy fiatal lány

2014. november 20. 08:08   |   Szerző: AvrilSmile

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem végzett bőrbrópát, így nem derült ki, hogy allergiás a festék valamelyik összetevőjére. Tabatha McCourt belehalt a hajfestésbe.

hirdetés
Belehalt a hajfestésbe egy fiatal lány

Tabatha McCourt a legjobb barátnőjével, Heatherrel, lányos estét terveztek, de a tragédia lett belőle – írja a Daily Mail. A brit X-Faktort nézték, miközben Tabatha a haját festette. A fürdőszobából visszatérve a lány leült a tévé előtti kanapéra fején a fóliákkal. Körülbelül tíz perccel később kétségbeesetten, sikoltozva próbálta őket kitépni a hajából, majd egyre rosszabbul lett.

„Ijesztő volt. A szeme először furcsán járni kezdett, aztán már sugárban hányt. Nagyon ijesztő volt – nyilatkozta legjobb barátnője, aki ott volt Tabatha mellett az események alatt – „Aztán már csak feküdt, mint egy petyhüdt rongybaba”

Heather kihívta a mentőket, de nem tudott magyarázatot adni nekik, hiszen ő maga sem tudta, mi történt. A lányt a Lanarkshire-i Monklands General kórházba szállították nemsokkal az incidens után, de már nem tudtak rajta segíteni.

A baleset nagyon mélyen érintette Heathert. Két éven át legjobb barátok voltak, szinte nem lehetett őket egymástól külön látni, és együtt készültek megünnepelni a 18. születésnapjukat egy nagy bulival.

De a legnagyobb veszteség, a legnagyobb fájdalom az elhunyt lány családját érte. Édesanyja, Margaret-Ann, apja, Peter és húgai, Tiffany és Jasmine gyászolják.

A vizsgálatokból nem derült ki egyértelműen, hogy mi okozta Tabatha halálát. Valószínűleg egy nagyon ritka allergiás reakció lépett fel nála, melyet az ún. p-Phenylenediamine okozhatott. A kozmetikai szerekben máig széles körben alkalmazzák ezt az anyagot, annak ellenére, hogy több tanulmány is kimutatta veszélyességét.

Ha hajfestésről van szó, nem csak a termék színhatására kell ügyelni, ennél is fontosabb elolvasni a doboz oldalán írtakat a festéket alkotó szerekről, ezekben ugyanis olyan vegyszerek lehetnek, amelyek arra érzékenyeknél allergiát válthatnak ki. Ezért ajánják, hogy egy nappal a festés előtt a személy bőrpróbát végezzen, hogy kiderüljön, a hajfesték összetevői nem okoznak-e irritációt. Ez utóbbi lépést mulasztotta el a fiatal lány.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek