Starity

Bochkor Gábor rasszistának nevezte Feke Pált

2014. december 03. 15:03   |   Szerző: demonyyy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Rising Star legutóbbi adásában Feke Pál ismét botrányt indító megjegyzést fűzött az egyik versenyző értékeléséhez. A Music FM reggeli műsorának vezetői is hangot adtak nemtetszésüknek, Bochkorral az élen.

hirdetés
Bochkor Gábor rasszistának nevezte Feke Pált

A TV2 vasárnaponként futó tehetségkutató műsorában, a Rising Starban már a legjobb tizenkettőbe jutásért folyt a küzdelem a legutóbbi részben. Az egyik versenyző, Várhegyi Lucas Palmira korábban is bizonyította tehetségét, de ez nem volt elegendő a továbbjutáshoz, a párbaj után kiesett. Az angolai édesapától származó, ám hazánkban nevelkedett színesbőrű lány Oláh Ibolya Magyarország című dalával lépett színpadra és a bírákat is lenyűgözte előadásával, azonban Feke Pál értékelőbeszéde meglehetősen félreérthetőre sikeredett: Olyan hit, olyan átélés volt a szemedben, hogy tőled, aki nem magyar ember... – hangzott az ominózus kijelentés.

A csatorna által rosszul megfogalmazott elszólásnak titulált mondat ismét nagy port kavart a színész-musicalénekes körül, aki régebben szintén került hasonló szituációba zsűrizés során. Anno egy női ruhában megjelent férfi produkcióját jellemezte kiabálva ízléstelennek és közönségesnek. Azóta többen nevezték őt homofóbnak, illetve rasszistának, s ez az eset csak rontott a helyzetén. A Music FM reggeli műsorában, az Önindítóban Bochkor Gábor és műsorvezetőtársai magukból kikelve fejtegették gondolataikat hosszú perceken keresztül az incidens kapcsán, egyenes közvetítésben.

Ekkora rasszizmust én még életemben nem hallottam. Feke meglátta, hogy színesbőrű a lány, tehát nem egy magyar ember. Ez hihetetlen. Több, mint felháborító! – akadt ki a véleményét mindig nyíltan felvállaló Bochkor. Szerinte Feke Pál nem való képernyőre ilyen hozzáállással, mert a média felelőssége, hogy az emberek elfogadóak legyenek a mássággal szemben, Feke pedig többszörösen is bizonyította már megkülönböztető nézeteit.


Várhegyi Lucas Palmira Fotó: TV2 Sajtószoba

Feke Pál és a TV2 álláspontja alapján az emberek bolhából csinálnak elefántot és a Rising Star zsűritagja csak egy szerencsétlen megfogalmazást tett. Ahogy az egész értékelésből kiderült, azt szerettem volna érzékeltetni, hogy lenyűgöző, hogy egy magyar anyától és angolai apától származó énekes milyen hittel tudta kifejezni a dallal magyarságát.

Bár sokan úgy vélték, a művésznek illene legalább bocsánatot kérnie az énekesnőtől – akinek bemutatkozó videója is nagyrészt a nehéz beilleszkedéséről mesél –, erre nincs szükség, mivel Mira egyáltalán nem vette sértésnek a rosszul sikerült mondatot. Nem is nagyon értem, hogy miért kerekedett ebből ekkora történet. Én Pali egyetlen szavát sem vettem sértőnek, szomorú voltam, hogy nem sikerült megnyernem a párbajt, de az értékeléssel kapcsolatban semmi nem bántott – mondta Mira, aki azóta már személyesen is találkozott Fekével.

Az ügy végül Bochkor Gábor részéről is lezárult, aki élő adásban kért bocsánatot Feke Páltól, és elmondta, hogy nem tartja rasszistának.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek