Starity

Zoella letaszította trónjáról J.K. Rowlingot

2014. december 06. 23:11   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

78.000 példányt adtak el a beauty blogger debütáló regényéből az első héten az Egyesült Királyságban, ezzel felülmúlva a Harry Potter írónőjét.

hirdetés
Zoella letaszította trónjáról J.K. Rowlingot
Fotó: Luke MacGregor

Kicsiny hazánkban is egyre többen ismerkednek meg Zoe Sugg, azaz Zoella nevével, a híres brit YouTuberrel és beauty-bloggerrel, akinek csillaga 2009 óta egyre fényesebben ragyog, hiszen rövid idő alatt milliókkal növekszik követőinek száma a legnagyobb videómegosztón, így lassacskán eléri a 7 millió feliratkozót is, videóit pedig az eddig eltelt öt év alatt több mint 300 millió alkalommal tekintették meg. Hatalmas sikeréhez hozzájárul kreativitása, kedvessége, közvetlensége mellett az is, hogy őszintén beszél a szorongással kapcsolatos gondjairól, ezzel segítve hasonló cipőben járó rajongóit, valamint szorgossága is, ugyanis idén szeptemberben piacra dobta Zoella Beauty márkanév alatt saját kozmetikai termékeit, november 25-én pedig kiadta legelső regényét, a Girl Online-t.

Debütáló irománya nem kis sikert aratott a fiatalok körében az egész világon, hiszen a megjelenés napján a Twitteren is rögtön világtrenddé vált. Azon szerencsés rajongók, akik már akkor hozzá is juthattak a könyvhöz letenni sem tudták azt, elégedettségükről pedig örömmel számoltak be a mikroblogon, a többiek pedig, akiknek még nem volt alkalmuk megkaparintani, könyörögve kérték, hogy ne spoilerezzenek, amíg nekik is sikerül elolvasniuk.


Fotó: http://www.zoella.co.uk/

A Girl Online egy fiatal lányról, Pennyről szól, aki titokban blogot vezet és meséli el bonyolult életét, tapasztalatait a fiúkkal, viharos barátságokkal kapcsolatban, mindezt megfűszerezve a megszokott középiskolai drámákkal és gondokkal. Tehát egy átlagos tiniknek szóló könyv, ami természetesen azonnal elnyerte rajongóinak tetszését, hiszen a debütálásának hetén rögtön 78 ezer példányban kelt el csak az Egyesült Királyságban, ami felülmúlja J.K. Rowling első regényét is.

Az abszolút siker miatt nagy a valószínűsége, hogy többrészes könyvsorozattá bővül majd a Girl Online, amire az is következtetni enged, hogy Zoe december 4-i vlogjában elárulta, már folynak a megbeszélések a második résszel kapcsolatban, ami miatt rendkívül izgatott, ám egyelőre semmilyen részletet nem árult el, hiszen még csak most láttak hozzá a tervezésnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek