Starity

Jövő nyáron jubileumi turnéra indul a Manic Street Preachers

2014. december 08. 22:10   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A walesi rockbanda ebben az évben ünnepli legnagyobb hatású albuma, a The Holy Bible megjelenésének huszadik évfordulóját.

hirdetés
Jövő nyáron jubileumi turnéra indul a Manic Street Preachers

Az ünneplés részeként deluxe kiadásban újra megjelentették az ikonikus lemezt, amelyhez csatolták az 1994 decemberében adott Astoria-beli koncertjük anyagát – ez volt az utolsó fellépés, amelyen az egykori negyedik tag, Richey James is megjelent. A hanganyaghoz különleges fotóalbum is jár, korábban nem látott fényképekkel és kézzel írott dalszövegekkel.

A The Holy Bible olyan kemény témákkal foglalkozott, mint az önbántalmazás, anorexia, prostitúció és a Holokauszt. Az 1994-ben különösen érzékeny témákat a dalszövegeket író Richey James boncolgatta kegyetlen őszinteséggel – ő maga átélte a depresszió, az anorexia és az önbántalmazás kínjait. 1995. február 1-jén rejtélyes körülmények között eltűnt, és bár a holtteste soha nem került elő, 2008-ban a szülei halottá nyilvánították.

A jubileumi turné december 8-án indul a skóciai Glasgow-ban, amit manchesteri, dublini és londoni koncert követ, majd öt hónapos szünet után május 30-án folytatódik Edingburgh-ban és június 5-én érkezik a világhírű és történelmi jelentőségű cardiffi kastélyba, ahol korábban olyan zenészek adtak koncertet, mint Paul Weller, Tom Jones, Stereophonics, Sting, 10CC, Status Quo és a Queen.
A zenekar különleges meglepetéssel készül: a koncerteken most először lejátsszák a teljes The Holy Bible album anyagát, majd a legnagyobb slágereikből mutatnak be egy csokorravalót.

A Manics az elmúlt tizenkét hónapban két új albummal jelentkezett: a Rewind The Film az ötödik helyig jutott a brit listákon, a Welsh Music Prize díjára jelölt Futurology pedig a második helyet hódította meg ezév júliusában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek