Starity

ByeAlexnek nem tetszik A Dal 2015-ös felhozatala

2014. december 20. 15:03   |   Szerző: xMilesss

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2013-as A Dal győztese elárulta, nem tetszik neki, hogy a magyar versenyzők nem magyar dallal akarnak sikereket elérni.

hirdetés
ByeAlexnek nem tetszik A Dal 2015-ös felhozatala
Fotó: Tóth Tibor

ByeAlex a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál magyar képviselője volt, így természetes, hogy nyomon követi a magyar énekeseket, akik indulni kívánnak rajta. Az énekes a Kedvesem című számmal nem csak Magyarországon aratott sikert, de nemzetközi elismerést is kapott, hiszen 10. lett, most azonban elárulta, nem tetszik neki, hogy a jövőre induló tehetségek többsége nem magyar dallal indul.

Ahogy néztem, az idei DAL 2015-ben már alig akad, aki magyarul énekel. Egyes előadóknak nagyon jól áll az angol, de amúgy... Emberek. Biztos király amerikai rocksztárnak lenni, de a magyar nyelv szép és hatásos. Ezt onnan tudom, hogy a Kedvesemet pozitívan fogadta az EU népe. Rengeteg feldolgozás született, kaptam a leveleket, hogy sokan emiatt tanulnak magyarul. A dal szólt némethonban, Angliában, Svédországban, az oroszoknál, Hollandiában és egyéb nemzetek rádióiban; MAGYARUL. Olyan is volt – emlékeztek? – hogy az Így jártam anyátokkal sorozat Ted Mosbyja is megosztotta a zeném a Twitteren – fejtette ki nemtetszését a Facebook-oldalán, majd ezekkel a sorokkal fejezte be mondandóját: Egyes magyar előadóktól elvitathatatlan, hogy nyugati vehemenciával énekelnek angolul. Ez biztos. Meg az is, hogy a ByeAlex továbbra is magyar vérrel csorog tovább.

A 2015-ös A Dal első elődöntője január 24-én, döntője pedig február 28-án kerül megrendezésre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek