Starity

43 érdekesség, amit nem tudtál az American Horror Storyról

2014. december 24. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2011-ben indult hódító útjára a mára már világszerte ismert American Horror Story. A sorozat rengeteg rajongóval büszkélkedhet, ám ezúttal a kulisszák mögé pillantunk be. Lássunk 43 érdekességet, melyeket csak az igazi fanatikusok tudhatnak! Vigyázat, spoiler-veszély!

hirdetés
43 érdekesség, amit nem tudtál az American Horror Storyról

1. Az első évadban megismert Gyilkos ház egy valódi épület, mely 2013 óta eladó, közel 8 millió dollárért.

2. Ugyanez az épület látható volt a Buffy, a vámpírok réme című sorozat egyik epizódjában is.

3. A kezdetektől fogva az volt a készítők terve, hogy minden évadban más szereplők lesznek, viszont az eredeti gondolatmenetük az volt, hogy a helyszín marad, csupán új lakók költöznek  a házba minden szezonban.

4. Tate már az első epizódban megemlítette, hogy szereti Kurt Cobaint. Tate ugyanabban az évben (1994-ben) lőtt le 15 diákot, amikor a Nirvana legendás frontembere öngyilkosságot követett el.

5. Evan Peters a Tuti gimiben Ashley Rickards szerelmét formálta meg, az American Horror Storyban pedig a gyilkosát.

6. Csupán Evan Peters, Jessica Lange, Sarah Paulson, Frances Conroy és Lily Rabe tűntek fel mindegyik évadban. Lily kivételében mindegyikük más szerepben, ugyanis Rabe kétszer bújt Mary Eunice McKee bőrébe.

7. A második évad jelentős része a valóságon alapszik – kezdve a Briarcliff falai közt zajló embertelen bánásmóddal, Dr. Oliver Thredson vérfagyasztó rémtettein át egészen Kit és Alma kapcsolatáig.

8. James Cromwell és Frances Conroy korábban együtt szerepeltek a Sírhant művek című sorozatban.

9. Akárcsak Alexandra Breckenridge és Denis O'Hare a True Bloodban.

10. Neil Patrick Harris és David Burtka részt vettek a sorozat castingján három éve. A Tate által lelőtt meleg házaspár, Chad és Patrick bőrébe kívántak bújni.

11. A Harmon család kutyája, Hallie egy igazi celebkutya, többek között A kondom el van vetve című soroztban is szerepelt.

12. A világ legkisebb nőjére, a Ma Petite-et megformáló Jyoti Amgére a mérete miatt istenként tekintenek Indiában.

13. Pepper maszkját körülbelül három óra alatt készítik el.

14. Bette és Dot jelenetein 27 ember dolgozik. Ez több, mint a háromszorosa a többi szereplőért felelő munkásoknak, valamint a sziámi ikrek jeleneteit 15 óra (!) alatt forgatják le.

15. Stevie Nicks egy boszorkány – ez a pletyka évtizedek óta kering.

16. Számos olyan dalt hallhattunk a sorozatban, mely egy ismert horrorfilmben csendesült fel. Például a dal, melyet Tate fütyül a tömegmészárlás közben, a Kill Billben volt hallható.

17. Madame Delphine LaLauire, Marie Laveau és a New Orleans-i Hóhér valóban léteztek.

18. Pepper külsejét egy 1932-ben élt torzszülött ihlette, aki ráadásul férfi volt.

19. Meep és Infantata megformálója, Ben Woolf valójában tanár, és reméli, hogy a diákjai nem nézik a sorozatot.

20. A fiatal Dr. Arthur Ardent megformáló színész a valóságban James Cromwell fia, John.

21. Connie Britton szerepelni akart a harmadik évadban, de egyrészt nem jutott neki szerep, másrészt Nashville-ben forgatta az azonos című sorozatát.

22. Míg az első két évadot Los Angelesben, addig a harmadik és a negyedik szezont New Orleansban forgatták.

23. A második évad az egyetlen, aminek nem tudjuk a pontos helyét. Néhány apróságból (autók rendszáma, stb.) viszont arra következtethetünk, hogy valahol Massachusetts államban zajlanak az események.

24. A harmadik évad főcímében Santa Muerte képe megjelenik, aki úgy ismert, mint „A Hét Erővel rendelkező asszony”. Santa Muerte képe Sarah Paulson neve mögött jelenik meg, ezzel utalva arra, hogy az ő karaktere, Cordelia Foxx a következő Legfőbb, miután teljesítette a boszorkányok Hét Csodáját.

25. A főcímekben található elemek nem véletlenül lettek beválogatva. Mindegyik egy-egy eseményt elevenít fel az adott évadból.

26. Az első évad tizenegyedik epizódjában Billie Dean Howard megemlíti az Asylum szót, utalva ezzel a következő szezonra.

27. Az első évad fináléját 2 órásra tervezték, de a készítők, Ryan Murhpy és Brad Falchuk az utolsó pillanatban tudták meg, hogy nem kapták meg rá az engedélyt, emiatt nem tudtak lezárni néhány szálat.

28. A negyedik évad első epizódja az eddig leadott leghosszabb epizód a maga 63 perces játékidejével.

29. Stevie Nicks csak akkor tudta meg, hogy beleírták a karakterét a sorozatba, amikor megérkezett a forgatási helyszínre.

30. Pepper és Mary Eunice nővér az egyedüli karakterek, akik több évadban is szerepeltek.

31. A Nor'easter (2. évad 3. rész) című epizód, melyben egy hatalmas vihar tombolt, ugyanakkor került adásba, amikor a Sandy hurrikán tombolt New Yorkban.

32. A harmadik évad során a vendégszereplőként feltüntetett Angela Bassett és Gabourey Sidibe több epizódban tűntek fel, mint a főszereplők közé sorolt Evan Peters, Lily Rabe, Kathy Bates, Denis O'Hare és Frances Conroy.

33. Sarah Paulson az egyetlen olyan színész a sorozatban, akinek a karaktere egyik évadban sem halt meg.

34. Edward Mordrake legendája a valóságon alapul.

35. Chris Zylka egy kétrészes szerepet kapott a második évadban, de nem volt hajlandó a karaktere miatt kopaszra borotválni a fejét, így Ryan Murphy kirúgta, Chris karakterét pedig teljesen átformálták.

36. Denis O'Hare úgy készült fel Spalding szerepére, hogy egyáltalán nem beszélt.

37. Az agy, amit Vivien evett az első évadban a terhessége alatt, valójában zselatin.

38. Ryan Murphy és Jessica Lange között az első szezon forgatása alatt szoros kötelék alakult ki. Ekkor Jessica megkérte Ryant, hogy a sorozatbeli karakterei közül az egyiknek írjon egy részeges jelenetet (Judy Martin), valamint egy elegáns stílusú asszony szerepét kívánta eljátszani (Fiona Goode).

39. Jessica Lange többször is visszautasította Constance Langdon szerepét az első évadban.

40. Emma Roberts valójában nem szereti a horrorfilmeket.

41. A második évad himnuszaként emlegetett Dominique (előadója: Sœur Sourire) című dal a 60-as években hatalmas siker volt Franciaországban és Belgiumban.

42. Kathy Bates és Jessica Lange korábban a Bonneville című filmben játszották a két főszereplőnőt.

43. Ugyan a sorozat az antológiai jellegéről ismert, néhány hónapja Ryan Murphy erre rácáfolt: elárulta, hogy valamilyen módon mindegyik évad összefügg egy másikkal. A sorozat másik kreátorával, Brad Falchukkal végig az volt a tervük, hogy leadnak néhány évadot, majd lassan összekötik a szálakat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek