Starity

Ezért nem tudod kiverni a fejedből az Uptown Funkot

2015. január 18. 16:04   |   Szerző: LoveNessa

Az MTV megkérdezett egy szakértőt, hogy mi is áll annak hátterében, hogy ekkora sikereket ér el Mark Ronson és Bruno Mars slágere.

hirdetés
Ezért nem tudod kiverni a fejedből az Uptown Funkot

Tavaly november 9-én debütált Mark Ronson legújabb dala, a '80-as évek hangulatát idéző Uptown Funk, amit Bruno Mars közreműködésével készített el, 10 nappal később pedig megérkezett a hozzá készült videoklip is. Közös szerzeményük rögtön belopta magát az emberek szívébe és már csak idő kérdése volt, hogy mikor hódítja meg a slágerlisták csúcsát. A nagy nap pedig nemrégiben elérkezett, amikor is sikerült letaszítaniuk Taylor Swiftet a trónról és azóta is a Billboard Hot 100, valamint az iTunes első helyén csücsülnek.

Az MTV által felkeresett zenekutató, Joe Bennett elmondása szerint a nagy siker hátterében többek között az is áll, hogy nem egy tipikus mai dal. Egy kicsit lassabb a tempója, mint azoknak, amiket általában a mai kortárs popzenében megtalálunk. A legtöbb kortárs popdalban átlagosan 120 ütem van percenként, ebben pedig 115, így kitűnik közülük. Zeneileg ettől egy kicsit menőbb a hangzása, mint bármi másnak, ami jelenleg népszerű. Nem olyan örjöngős, hanem sokkal fesztelenebb.

hirdetés

Így nem meglepő, hogy Mark, Bruno és bandája hatalmas bulit csaptak a héten Ellen DeGeneres talkshow-jában, amikor az Uptown Funk egy kicsit felturbózott változatát adták elő. Fellépésükbe bevonták a közönséget is, az emberek pedig felhőtlen boldogsággal táncoltak és énekeltek együtt velük, mitöbb, még maga a műsorvezetőnő is táncra perdült, akiről amúgy is köztudott, hogy odáig van a honolului énekesért.

Tulajdonképpen egy jammelésből született meg a dal. Azt hiszem egy olyan dallam volt, amit Bruno szokott játszani a fellépések hangpróbáin - árulta el az MTV Newsnak Ronson, aki folyamatosan Mars nyomában volt a Gorilla turné alatt, ugyanis ekkor írták meg és rögzítették a slágert, ami egyre csak szárnyal.

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek