Starity

27 pénztárcakímélő tipp sminkőrülteknek

2015. január 28. 17:05   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttünk most néhány ötletet, melyek segíthetnek a pazarlás megelőzésében vagy csökkenteni a kozmetikumokra kiadott költségeidet!

hirdetés
27 pénztárcakímélő tipp sminkőrülteknek

1. Az egyik legrosszabb érzés a világon, amikor a kedvenc szájfényed vagy korrektorod már a végét járja, és nem tudod összepréselni a fránya tubusokat. Nos, a legjobb megoldás erre a problémára, ha forró vízbe mártod a kérdéses tubust, felolvad a tartalma és könnyebben ki tudod önteni egy jóval kisebb és praktikusabb tárolóba, mint például egy kontaktlencsetartó.

2. Ha eddig speckó sminkecset-tisztítót használtál, akkor jól tudod, hogy igen borsos áruk lehet az ilyen szereknek, de ezentúl nem kell pénzt költened erre sem. Ugyanannyi olívaolajat és mosogatószert összekeversz egy edényben és voilá, máris kész a saját ecset!

3. Sokan nem szeretik a sminklemosó folyadékokat, így a törlőkendőket használják, melyek szintén nem túl olcsóak, főleg azok, melyek nem éppen a no-name kategóriába tartoznak. Azonban ezek akár otthon is könnyen elkészíthetőek: mindössze meg kell tömnöd egy tetszés szerinti tárolóedényt papírtörlővel, majd ráönteni a már előzetesen felmelegített kókuszolaj- és vízkeveréket, amihez tanácsos néhány csepp teafaolaj hozzáadása is, hogy ne penészesedjenek be.

4. Ha viszont mégis inkább a sminklemosó-folyadékokat pártolod, akkor praktikusabb a Johnson's búzacsírás babasamponját vagy babaolaját használni - amelyeket egyébként akár a Rossman hivatalos oldalán is megrendelhetsz -, ugyanis sokkal olcsóbbak, mint a márkás, kifejezetten sminkeltávolításra szánt termékek és legalább ugyanolyan, ha nem jóval hatásosabbak.

Fotók: Rossman

5. Ha van olyan rúzsod, aminek a színe valamilyen okból kifolyólag mégsem tetszik vagy nem áll jól, nem kell kidobnod, ugyanis keverheted már meglevő rúzsokkal, szájceruzákkal vagy akár szájfényekkel is, így nem csak az árnyalatát változtathatod, hanem tartósabbá is teheted.

6. Akár púdert is készíthetsz magadnak otthon! Ebben az a pozitívum, hogy tényleg természetes anyagokat fog tartalmazni és pontosan tudni fogod, hogy mit teszel az arcodra. Mindössze kukoricakeményítőre és francia zöld agyagra van szükséged hozzá, ha pedig egy kis színt is szeretnél belecsempészni, némi kakaóport is keverj bele!

Fotó: greatoakcircle.com

7. Ha vettél egy drága és márkás szempillaspirált, amiért odáig voltál, de már elhasználtad, nem kell rögtön a kukában landolnia. Az ecsetnek még hasznát veheted, csak előtte mosd le meleg vízzel, majd vegyél egy olcsóbb szempillaspirált és használd a már letisztított ecsetet, mivel általában ezért perkáljuk ki a sok pénzt, nem a tubus tartalmáért.

8. Abban az esetben, ha megfogadtad előző tippünket, az olcsó szempillaspirál ecsetét sem kell kidobnod, mivel miután megtisztítottad, tökéletesen hasznosíthatod őket például ékszerek pucolásához, szemöldököt átfésüléséhez, összeragadt szempillák szétválasztásához vagy szempillaspirálos csomók eltűntetéséhez, de a mosogató eldugult lefolyójához, esetleg kis üvegek tisztításához is hatásos lehet.

9. Miért akarnál bajlódni a műszempillákkal, ha hintőporral is varázsolhatsz magadnak dús pillákat? Vigyél fel egy réteg szempillaspirált, ahogy általában szoktad, majd egy tiszta spirálecsetet - mondtuk, hogy nem kell kidobni őket - márts bele egy kis hintőporba és tedd fel pilláidra, végül pedig egy újabb réteg szempillaspirállal fejezd be a műveletet.

10. Hasznos kuponokat gyűjteni, valamint beauty-blogokat vagy YouTube-csatornákat látogatni, mivel a nyereményjátékok során sok-sok jó dolgot megkaparinthatsz. Emellett, ha valahol látsz ingyenes mintákat, azokra is érdemes lecsapni, főleg, ha egy új terméket akarsz kipróbálni.

11. Ha pedig bloggereknél vagy YouTubereknél tartunk, akkor azért is érdemes szemmel tartani néhányukat, mivel akadnak olyanok, akik gyakran listába foglalják a népszerű és méregdrága márkák termékeinek olcsóbb változatait vagy mivel partnerségben állnak néhány céggel, a leárazásokkal kedveskedhetnek nézőiknek.

12. Egy kis matekozás sem árthat, ugyanis sok márka azért, hogy nagyobb bevételhez jusson, a legkelendőbb termékekből kisebb változatokat is árul, melyek sokkal olcsóbbak, így ha ki szeretnél próbálni egy új kozmetikumot, inkább keresd meg a kisebb kiszerelést, hiszen ha mégsem válik be vagy nem tetszik, akkor nem dobtál ki feleslegesen kétszer annyit érte.

13. Szivacs helyett ecsettel vidd fel arcodra az alapozódat, mivel előbbi magába szívja azt, így nem ad megfelelő fedést és sokkal hamarabb el is fogy, mivel kárba megy nagy része.

Fotó: michellephan.com

14. Sokkal olcsóbban vásárolhatsz például szemhéjfestékeket, rúzsokat, szájfényeket, vagy körömlakkokat, ha már lecsengett egy adott szín szezonja, mivel a maradéktól általában minél előbb meg akarnak szabadulni a boltok, így akciósan kínálják őket.

15. A puhább tubusokból, mint amilyenekbe például alapozókat, testápolókat, arc- és hajpakolásokat is szoktak rakni, úgy tudod teljesen, az utolsó cseppig kiüríteni, hogy ollóval félbevágod őket.

16. Ezzel a rafinált érmés trükkel könnyen kiszipolyozhatod a rendesen lezárt púderes dobozodból az utolsó szemcséket.

17. Sminkecsetek helyett használhatsz festőecseteket is. Ha türelmes vagy és jó helyen keresgélsz, akkor sokkal olcsóbban, ám ugyanolyan méretben és minőségben is találhatsz egyszerű, festéshez használatos ecseteket.

18. Kifogyóban van a kedvenc parfümöd? Nem kell búcsút intened kedvenc illatodnak, elég csak belecsepegtetned azt a kis maradékot egy doboznyi illatmentes testápolóba és ugyanúgy viselheted magadon még egy jó ideig.

19. A darabokra törött szemhéjfestékeket és kőpúdereket egy kis dörzsalkohollal (rubbing alcohol) tudod helyrehozni.

Fotó: blog.freepeople.com

20. Viszont ha meg szeretnéd akadályozni, hogy táskádban összetörjenek az előbb említett sminktermékek, tegyél beléjük egy kis vattát!

21. De ha már megtörtént a baj és nincs otthon a fentebb említett alkohol, de szereted kipingálni a körmödet, akkor az összetört szemhéjpúdert összekeverheted színtelen körömlakkal, és máris kész van a saját különleges körömlakkod.

Fotó: beautylish.com

22. Ha teltebb ajkakat szeretnél, de nem vagy olyan profi, mint Kylie Jenner sminkese, akkor elég csak körbenézned a konyhában vagy elmenni bevásárolni. Egy kis Cayenne-i bors (1/4 teáskanál), őrölt gyömbér (1/4 teáskanál), kókuszolaj (2 evőkanál) és borsmentaolaj (1-2 csepp) után kell kutatnod, melyeket összekeversz egy kis edényben vízzel. A keveréket ezt követően közepes lángon össze kell főzni, de nem szabad felforralni! Miután kész, 20 percre tedd be a hűtőbe, hogy lehűljön, ezt követően pedig már használatra kész.

23. Ha félbevágod az egyébként nagy sminkszivacsokat, még többet gyárthatsz belőlük, így pedig pénzt spórolhatsz.

Fotó: thelittleelefant.com

24. Forgasd meg szempillaspirálod tubusát miközben kihúzod az ecsetet, mivel ha csak simán kirántod, azzal beszorul a levegő és sokkal gyorsabban kiszárad, emellett pedig az apró csomóktól is könnyebben megszabadulsz.

25. Eltörött a rúzsod vagy az ajakbalzsamod? Semmi probléma! Gyufával vagy hajszárítóval olvaszd meg egy kicsit a letörött rész alját, majd illeszd és tekerd vissza a helyére, tedd be nagyjából 20 percre a hűtőbe és olyan lesz, mint újkorában!

Fotó: sayyes.com

26. Abban az esetben viszont, ha már teljesen szétolvadt és esélytelen, hogy újra használható lesz, kanalazd ki a maradékot egy kis tárolóedénybe, a felolvasztáshoz pedig tedd be a mikróba nagyjából fél percre és máris kész!

27. Tárold hűvös és száraz helyen sminktermékeidet, mivel azok, amelyek olajat is tartalmaznak - például a rúzsok, alapozók - megavasodhatnak a gyakori hőmérsékletváltozás miatt. Példának okáért a hűtőben tökéletes helyük lehet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek