Starity

Bocsánatot kért rasszista megnyilvánulása miatt Cumberbatch

2015. január 29. 19:07   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész egy interjú során tett nyilatkozata sokak tetszését nem nyerte el, így közleményben kért elnézést.

hirdetés
Bocsánatot kért rasszista megnyilvánulása miatt Cumberbatch
Fotó: Ari Perilstein/Getty Images

A napokban a The Tavis Smiley Show-ban vendégeskedett Benedict Cumberbatch, az interjú során pedig olyan megjegyzést tett, ami miatt sokakban nem kis felháborodást keltett. A műsorvezető ugyanis arról kérdezte, hogy mit szól ahhoz, hogy a 12 év rabszolgaság és a Selma kapcsán Chiwetel Ejiofor és David Oyelowo egyre nagyobb elismerést szereznek maguknak.

Úgy vélem, hogy a színes bőrű színészek kapcsán nagyban különbözni fog a helyzet az Egyesült Királyságban, és sok barátomnak több lehetősége akad itt, az Egyesült Államokban, mint odahaza, és ez egy olyan dolog, aminek változnia kell - válaszolta a 38 éves színész.

Miután az interjú adásba került és az emberek nem voltak restek megosztani dühüket, így Cumberbatch a People-nek adott közleményében kért bocsánatot: Le vagyok sújtva, hogy felháborodást okoztam ezzel a divatjamúlt terminológiával. Őszinte elnézését kérem mindenkinek. Nincs mentségem arra, hogy idióta voltam és tudom, a baj már megtörtént. Csak remélni tudom, hogy ez az incidens megmutatja, hogy helyesen kell használni a szaknyelvet, hogy pontos legyen és ne bántó. A legnagyobb szégyen számomra az, hogy az Egyesült Királyságban lévő előadóművészeten belüli faji egyenlőtlenségekről beszéltem és az iparág gyors javításának szükségességéről, amikor használtam ezt a kifejezést.

Teljesen bolondnak érzem magam és bár sajnálom, hogy megbántottam néhány embert, tanultam a hibáimból, amiről egy ilyen nyilvános formában biztosíthatok mindenkit. Ismét bocsánatot kérek mindenkitől, aki számára bántó volt ez a meggondolatlan használata egy nem megfelelő nyelvezetnek, egy olyan dolog kapcsán, ami a barátaimat is érinti, és amit mélységesen a szívemen viselek - zárta mondandóját.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek