Starity

Egy tweet miatt rúgták ki a fiatal lányt új munkahelyéről

2015. február 10. 09:09   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Még el sem kezdte új munkáját, már ki is rúgták Cellát, aki a Twitteren flegma stílusban írt arról, hogy másnap munkába áll.

hirdetés
Egy tweet miatt rúgták ki a fiatal lányt új munkahelyéről
Fotó: Twitter / Cella_

Ehh, holnap kezdem ezt a ki***tt sz*r melót – írta ki Twitterére a Cella néven regisztrált lány, aki mint a további üzenetekből kiderült, egy pizzériában kezdett volna dolgozni másnap, ami valószínűleg nem álmai munkája.

Kár volt, mert a Buzzfeed cikke szerint a publikus üzenetről kapott egy fülest a leendő főnök és másnap még munkakezdés előtt kirúgta a lányt: És... nem, nem kezdesz ma a KSZ munkhelyen! Ki vagy rúgva! Sok szerencsét a munka- és pénznélküli élethez! A felbőszült főnök még küldött pár üzenetet, ezekben megemlíti, hogy már rég nem használta a Twitterét, de az egyik dolgozója szólt neki, hogy mit írt ki a leendő alkalmazott. Hozzátette, nem gondolná, hogy olyan szörnyű lenne az a munka, ahol a rendelésfelvétel és salátakészítések között ingyen pizzát lehet enni.

Cellát nem nagyon hatották meg a történtek, csak nevet az egészen, legalábbis a további tweetjeiből ez derül ki. A történtek körül csapott hírverésnek köszönhetően pedig már több mint 2500 követője van a lánynak, és egyre többen lesznek, miközben a főnök már inkább törölte az azonosítóját.

Az ügy nagy vitát kavart a Twitteren, vannak akik szerint Cellát megilleti a szólásszabadság, és mivel nem írta ki a cég nevét, ezért nem is rúghatták volna ki, míg mások szerint megérdemelte ami történt, hiszen aki ilyen szinten motiválatlan, az nem alkalmas érdemi munkára.

A tanulságként mindenképpen levonható az esetből: a munkahellyel kapcsolatos üzeneteket ne publikus felületeken posztoljuk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek