Starity

Angelina Jolie erőszak elleni központot nyitott Londonban

2015. február 13. 08:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az empatikus színésznő a napokban nyitotta meg Európa első erőszakellenes központját az angol fővárosban, Londonban.

hirdetés
Angelina Jolie erőszak elleni központot nyitott Londonban
Fotó: Michael Buckner/Getty Images

Angelina Jolie mindig is ismert volt jócselekedeteiről, s a hírek szerint most sem lustálkodott és ült a babérjain, hiszen immár többek között a nevéhez fűződik Európa első női erőszakellenes intézményének megnyitása is az angol fővárosban. A londoni központban megtalálhatók kiváló gondolkodók, aktivisták, tudósok valamint politikusok is, akik mindnyájan annak érdekében csatlakoztak az új szervezet tevékenységéhez, hogy ezáltal is foglalkozhassanak ezen komoly probléma kezelésével.

Amellett, hogy az intézmény folyamatosan és fáradhatatlanul az erőszakos problémák kezelésével küzd és harcol a nők jogaiért, a politikában is lehetőséget biztosít szakemberek és hallgatók számára abban, hogy különféle kutatásokat végezzenek, kifejezetten orvosi szempontból.

A színésznő emellett külön megbízottja az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságnak is. Angie nemrég tért vissza Észak-Irakból, ahol olyan menekültekkel találkozott, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat erőszakos cselekedetek hatására. 

Ha engem kérdeznek, azt gondolom, hogy ez a központ elsősorban az ilyen menekültek számára készült – nyilatkozta a brit Glamournak Angelina. Találkoztam egy lánnyal Irakban három héttel ezelőtt, aki még csak 13 éves volt, de mégsem járhatott iskolába, mert egy sátorban kellett élnie, mint szexrabszolga. A lány már elfogadta, hogy neki itt a helye, miután többször megerőszakolták. Talán már soha nem lesz esélye befejezni a tanulmányait, vagy soha nem lehetnek már gyerekei, családja, mert nemi erőszak áldozata lett és ő úgy gondolja, hogy ez szégyenletes.

Jolie úgy alakította ki a központot, hogy a rászoruló nők a lehető legjobb és leggyorsabb elbánásban és a legjobb tudományos elmék gondozásában részesülhessenek az intézményében.

Nem utolsó sorban Angie nemrég csatlakozott az Egyesült Királyság külügyminiszteréhez, William Hague-hoz, akivel három évvel ezelőtt már dolgozott együtt egy szintén nemi erőszak elleni esemény keretei között.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek