Starity

Battle Beast: Anton Kabanen elhagyja az együttest

2015. február 26. 22:10   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Anton Kabanen és a Battle Beast útjai véglel elválnak – áll a zenekar mai közleményében.

hirdetés
Battle Beast: Anton Kabanen elhagyja az együttest

Bombaként robbant a Battle Beast mai közleménye, miszerint Anton Kabanen, a zenekar egyik alapítója és gitárosa kilép a finn heavy-metal zenekarból. Döntésének oka nem más, mint a zenei téren levő eltérések a bandában, valamint a kezelhetetlen konfliktusok, amelyeket nem sikerült sem megelőzni, sem pedig helyrehozni.

A Battle Beast 2008-ban alakult meg Anton Kabanen, Pyry Vikki és Juuso Soino jóvoltából, akik  már a középiskolában is nagyon jó barátok voltak. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Nitte Valo énekesnő, Eero Sippillä basszeros és Janne Björkroth billentyűs. 2010-ben megnyerték a Wacken Open Air feltörekvő bandák közti versenyt, majd egy évvel később már első lemezük, a Steel köszöntött vissza a boltok polcairól.

Kétség sem fér hozzá, hogy rövid idő alatt hatalmas ismertséget szereztek világszerte, hiszen 2012-ben már a Nightwish előzenekaraként léphettek fel az Imaginaerum World Tour nevezetű turnén. Még ez évben csatlakozott hozzájuk Noora Louhimo énekesnő, akivel 2013-ban dobták piacra második korongjukat Battle Beast címen.

Anton utolsó lemeze a zenekarral az idén januárban debütált Unholy Savior volt. Kabanen nemcsak alapítója és gitárosa volt a finn csapatnak, hanem a dalszövegeket is főképp ő írta és a vokálban is jeles szerepe volt. A zenekar nem kíván nyilatkozni az esetet illetően, azt viszont mindkét fél elárulta, hogy sok sikert kívánnak egymásnak a jövőben, és hogy nem haraggal váltak el egymástól.

A bejegyzésből megtudhattuk azt is, hogy Anton is dolgozik már saját projektjein, illetve arra is fény derült, hogy a zenekar is belevetette magát a negyedik album készületeibe.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek