Starity

Az osztrák eurovíziós kilétére is fény derült

2015. március 16. 09:09   |   Szerző: Konvektor

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idei házigazda, Ausztria felfedte saját delegáltjának kilétét: a 2015-ös megmérettetésre a The Makemakes nevezetű bandát választották az osztrákok.

hirdetés
Az osztrák eurovíziós kilétére is fény derült

Ahogy a korábbi években, úgy most is összesen hat fülbemászó dal versengett az Eurovízióra való kijutásért. A szervezők annak érdekében, hogy eldöntsék, kié legyen végül a megtiszteltetés, egy kétfordulós szavazást indítottak útjára. E voksolási rendszernek a lényege az volt, hogy a szerzemények hazai és nemzetközi porondon is megmérkőztek egymással a hallgatóság kegyeiért. Az izgalmas vetélkedésből végül a The Makemakers került ki győztesen.

A szavazás maga úgy zajlott, hogy a nemzetközi lista alapján már csak a legjobb kettőre voksolhattak az ausztriai nézők. Az eredmények az alábbiak szerint alakultak:

  • Celina Ann – Utopia (10 pont)
  • Johann Sebastian Bass – Absolutio (12 pont)
  • Folkshilfe – Who You Are (14 pont)
  • Zoe – Quel Filou (18 pont)
  • DAWA – Feel Alive (18 pont)
  • The Makemakes – I Am Yours (24 pont)

Annyi bizonyos, hogy szomszédunk show-műsora nem szűkölködött a látványosságokban. Először mind a hat döntős elénekelte – a saját stílusában – azt a bizonyos Rise Like A Phoenix című számot, amivel a tavalyi mezőnyben Conchita Wurst indult, s amellyel sikeresen meg is nyerte a fesztivált. Később egy megemlékezés keretében a Merci Chérie-t mutatták be, ami attól érdekes, hogy 1966-ban Ausztria nyertes eurovíziós dala volt. Végül Conchita még az eredményhirdetés előtt lehetőséget kapott arra, hogy legújabb slágerét, az Unstoppable-t prezentálhassa.

Vajon az osztrákoknak van esélyük újra megnyerni a dalfesztivált?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek