Starity

Total Dance Fesztivál: Idén emelik a tétet

2015. március 18. 16:04   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2015. március 28-án ismét felejthetetlen estére készülhetünk a 90-es évek legnagyobb külföldi és magyar sztárjainak fesztiválján, a Total Dance Festival tavaszi állomásán.

hirdetés
Total Dance Fesztivál: Idén emelik a tétet
Fotó: Miklós András / Starity

Azt látni, hogy bármerre nézel, faltól falig emberek, a kezük a magasban, tapsolnak, énekelnek, és szinte szétreped a ház, leírhatatlan érzés. Jó lenne, ha mindez állandósulna! – mondta Zoltán Erika a tavalyi fesztivál után. 

A kiváló énekesnő novemberi óhaja beteljesülni látszik, hiszen idén ismét megrendezésre kerül a nagy sikerű koncert. A retro legnagyobb magyarországi ünnepén öt külföldi és tíz magyar sztár tesz meg mindent a Hungexpo G Arénájában azért, hogy az időutazás alatt ne csak kint, hanem a rajongók lelkében is beköszöntsön a tavasz.

Coco Jambo, No limit, Fred come to bed, Take a ride, Think about the way, Madonna, Vándor, Napolaj, Bonita, Vétkezz velem, Szállj!, Vágyom rád, Halál a májra, csak néhány dal azok közül, amelyek bevésődtek a 90-es évek dance-korosztályának emlékeibe, és a tavalyi Total Dance Festival sikere bebizonyította, hogy egy igényes show keretein belül a lelkes közönség igenis szeretné újraélni ezeket.

A szervezők a novemberi fesztivál után elkészítették a TOTAL DANCE FESTIVAL összefoglaló kisfilmjét is, amelyet a közönség már nagyon várt.

A hírek gyorsan terjednek, főleg azok, amelyek arról szólnak, hogy a novemberi Total Dance Festival külföldi fellépőit elvarázsolta a magyar közönség. Dr. Alban így nyilatkozott: Teljesen levettek a lábamról, elképesztő élmény volt! Jacky Sangster a Culture Beatből pedig eképp emlékszik vissza: Azt mondták, hatalmas iramot diktáltunk. Nem is tehettünk volna mást, a közönség folyamatosan űzött, hajtott minket.

Ezek után nem meglepő, ha a tavaszi fesztivál külföldi világsztárjai is örömmel mondtak igent, és részesei akarnak lenni ennek az estének. Úgy tűnik, Magyarországnak sikerült létrehoznia Európában egy igazi retro ünnepet, ami a szervezők érdeme, de nem feledkezhetünk meg a rajongókról sem, akik miatt – úgy hírlik –, a világ végéről is érdemes eljönni Budapestre. Örömmel mondtunk igent, és nagyon készülünk a fellépésre. Remélem, sikerül megmozgatni azt a 10 ezer embert – mondta Layzee, a Mr.President frontembere.

Emelik a tétet a szervezők

A novemberi titkon várt siker után mi magunk is nehezen hisszük el, hogy nem egészen 48 óra alatt az első 2.000 jegy már gazdára talált. Először 1.000 jegyet tettünk elérhetővé akciós áron, de látva a felfokozott érdeklődést, további 1.000 jegyet lehetett megvásárolni. Fantasztikus érzés volt, hogy a tavalyi show elismeréseként a közönségünk így köszönte meg a tavalyi látványt, és a csodás hangulatot. Idén ezért kötelességünk emelni a tétet. Hónapok óta tervezzük a show minden apró elemét, több mint 30 táncos és artista, nagyobb színpad, konfettiágyúk, lézer arzenál, egyedi színpadi eszközök, CO-ágyúk és 300 négyzetméter LED-fal fokozza majd a látványt. Ilyen méretű show az elmúlt 15 évben még nem volt sem a popzenében, sem ebben a műfajban. A külföldi sztárokat is sokkal tudatosabb koncepció alapján, és a közönség kérését figyelembe véve választottuk ki. A visszajelzésekből azt szűrjük le, hogy érdemes volt meghallgatni a rajongókat.  A magyar fellépők is fokozott várakozással készülnek a show-ra, hisz ez az év retro ünnepe – mondta Mára Krisztián a fesztivál házigazdája.

9000 kabát befogadására kialakított ruhatár, több nagy fesztiválon már bizonyított 21. századi kártyás fizetőrendszer, baráti árak a büfében, igényes Gasztro Utca, speciális buszmenetrend, tágasabb fogadótér a vendégeknek, több beléptető kapu és nagyobb személyzet várja a résztvevőket. 

A fergeteges színpadi show-ról és az egyedi látványról ismét Varga Zsolt, az UFO frontembere, 20 fős technikai csapata és a Total Dance Tánckar gondoskodik.

Maximalista vagyok, ezért már az első fesztivál végén azon gondolkodtam, hogy tudnánk még többet kihozni magunkból. Ezúttal szorosabban együttműködünk a fellépőkkel, s bár a visszajelzésekből úgy tűnt, hogy a külföldi és magyar előadók, no meg a közönség is elégedett volt a munkánkkal, most úgy érzem, hogy lenyűgözzük őket.

Ugyanerre készülnek a magyar sztárok is. A nagy visszatérők, Robby D., a Shygys és a Groovehouse mellett valamennyi előadó egyedi show-val, színpadi megjelenéssel kívánja emelni és egyedivé tenni a produkciók színvonalát, a lemezlovasok pedig már válogatják a legpörgősebb, legkedveltebb dalaikat a 90-es évek dance- és europopslágerei közül. A szervezők ezenkívül számos meglepetéssel várják az érdeklődőket.

Információk

A jegyek online az Eventim oldalán vagy a Tixa.hu-n rendelhetők, illetve az esemény napján a jegypénztárakban is megvásárolhatóak (1-es Fogadó épület).

A nagy érdeklődésre való tekintettel a BKV 100-as jelzésű autóbuszai a rendezvényhez igazított speciális menetrend szerint közlekednek szombaton 17 órától vasárnap 4 óráig. A rendezvény hivatalos szállítója, a 6x6 Taxi egyenesen a Hungexpo G Aréna mellé szállítja az utasokat. A rendezvény helyszínén kb. 3.100 gépkocsi részére áll rendelkezésre ingyenes parkoló.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek