Starity

Így telik a húsvét a Class FM sztárjainál

2015. április 03. 09:09   |   Szerző: Red Lemon Média

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közeledik a húsvét, amit mindenki másképp ünnepel: ki tojást fest, lakást dekorál és locsolni megy, ki inkább menekülne a felhajtás elől. Nincs ez másként a Class FM sztárjai között sem, akik húsvéti családi hagyományaik mellett gyerekkori emlékeikről is mesélnek.

hirdetés
Így telik a húsvét a Class FM sztárjainál

Hogy állnak a locsolóversekkel Abaházi Csaba fiai? Miből készíti Vágó Piros és kisfia a húsvéti díszeket? Ki főz és mi a menü Rákóczi Feriéknél? A Class FM népszerű rádiósai családjukkal készülnek a közelgő ünnepre, és különleges húsvéti szokásaikról is mesélnek.

Vágó Piros imádja az ünnepi készülődést, de hozzátette, általában családlátogatással töltik ezeket a napokat: édesanyjánál tavaly kalácsot sütöttek és sonkát főztek kisfiával, Zalánnal. Gyerekkoromban nagyon élveztem a nyuszi által elrejtett ajándékok keresését, a mai napig emlékszem, mennyire izgultam. Most már Zalán kutat meglepetések után a lakás és a kert legkülönbözőbb pontjain, bár lehet, hogy az idén a hóban kell keresgélnie. Szódabikarbóna-gyurmából készült fehér és csillogó húsvéti díszeket készítünk, a tojás, nyuszi és állatos formára kiszaggatott figurákat festeni és nyomatozni is lehet – mesélte a Class Délután műsorvezetője, aki húsvéti emlékeit is felidézte.

Előfordult, hogy egyetlen nap alatt 5-6 fiú locsolt meg, csak kapkodtam a fejem, amikor az egyik percben még szódásszifonból fröcskölték rám a vizet, a másik pillanatban pedig már a zuhany alatt találtam magam. Az utolsó locsolás után már nem is öltöztem át, mert el sem tudtam képzelni, milyen további meglepetések érhetnek – nevetett Vágó Piros, aki húsvéthétfőn családja és barátai társaságában évről évre tavaszi kirándulásra is indul.

Abaházi Csaba iskolás fiaival és feleségével tölti a húsvétot. Rómeó és Demeter már nem keresik a kertben a nyúl ajándékait, de ettől függetlenül mindig meglepjük őket valamivel – mesélte Csaba. A srácok reggel természetesen meglocsolják az édesanyjukat, és általában kedves locsolóversikéket is költenek mellé – tette hozzá a Class Kívánságműsor házigazdája.

Abaházi Csaba saját gyerekkori húsvéti emlékeiről is mesélt. A bátyámmal mentünk locsolkodni, általában gyalog vagy bringával. Az utcán aztán összefutottunk haverokkal, unokatestvérekkel, akikkel óriási versenybe kezdtünk arról, ki gyűjt  össze több tojást, csokit, esetleg pénzt. Többször is sikerült nyernem – mondta nevetve a rádiós, aki egyszer egy valódi kisnyulat is kapott szüleitől.

Rákóczi Feri gyermekeivel és párjával ünnepel, idén édesanyját is meglátogatják Újkígyóson. A húsvét nálam a tojások, ajándékok elrejtésével telik, idén ráadásul édesanyámhoz is hazalátogatunk Újkígyósra – mesélte a Morning Show egyik házigazdája. A hagyományos húsvéti ételeket fogyasztjuk, mint a sonka és a tojás. Én személy szerint báránypárti vagyok, szerintem az egyik legfinomabb húsvéti étel, csak az utóbbi időben Magyarországon inkább a sonka jellemző. A húsvéti menüt ezúttal is én készítem el, de anyósom és édesanyám is remek ünnepi finomságokkal kényeztet minket – mondta Feri, akinek gyermekei nagy izgalommal várják évről évre a húsvéti nyuszit.

A gyerekek hisznek a nyusziban, így nagy gonddal rejtjük el nekik a különböző kisebb ajándékokat. Szoktunk locsolkodni is, korán reggel a klasszikus vödrös formában – magyarázta Feri, aki kedves gyerekkori emlékéről is mesélt. Emlékszem, hogy 1978-ban a locsolkodás után 115 Ft-ot gyűjtöttem össze, amiből azonnal vettem egy Tacskó biciklit. Óriási volt a boldogságom! – árulta el mosolyogva a Class FM műsorvezetője.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek