Starity

A Facebook által tudta meg a 36 éves anyuka, hogy rákos

2015. április 07. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Laura Everley a véletlennek köszönheti, hogy megtudta: daganat támadta meg a petefészkét. A jelenleg gyógyulófélben lévő anyuka egy, a Facebookon látott poszt elolvasása után kezdett gyanakodni, és rossz érzése beigazolódott, miután orvoshoz fordult.

hirdetés
A Facebook által tudta meg a 36 éves anyuka, hogy rákos

Laura Everley egy átlagos nyugat-sussexi nő volt egészen 2014 októberéig, amikor is a Facebookon megláttott egy barátja által megosztott posztot a petefészek-daganat felismeréséről és kialakulásának tüneteiről.

A cikket olvasva Laurát elöntötte a rettegés, úgy döntött, hogy orvoshoz fordul és kivizsgáltatja magát. Sajnos gyanúja – melyet már a cikket olvasva sejtett – beigazolódott: petefészek-daganatot diagnosztizáltak nála.

Nem sokkal az orvosával való konzultáció után a sebészek választás elé állították az akkor 35 éves, egygyermekes anyukát: vagy eltávolítják az egyik petefészkét (ezzel továbbra is megtartva a rák újbóli kialakulásának esélyét), vagy beleegyezik a teljes méheltávolításba és lemond a további gyermekáldásról.


Immár hat hónap telt el a beavatkozás óta, és Laura sokkal jobban érzi magát (Fotó: PA Real Life)

Nekem már ott volt a fiam, Harry, és bár szerettem volna további gyerekeket, mégis a méheltávolítás mellett döntöttem, mert nem szerettem volna megadni a rák újbóli kialakulásának esélyét – nyilatkozta az immár gyógyulófélben lévő anyuka.

Laura a betegsége diagnosztizálása óta arra tette fel életét, hogy felkeltse a szűrővizsgálatok fontosságára a figyelmet, így csatlakozott a Target Ovarian Cancer nevű szervezethez, mely igyekszik minél több nőhöz eljutni, megismertetni a betegségre utaló jeleket és segítséget nyújtani.

A betegség tüneteiről:

A tünetek az érzékeny bél szindrómáéhoz és a prementstruációs szindrómáéhoz hasonlatosak: tartós puffadás, fokozott hasi fájdalom és nehézkes táplálkozás jellemzi, valamint előfordulhat, hogy a potenciális betegnél túl könnyen és gyorsan lép fel teltségérzet, melyet hányiger követ. Akinél a betegség valamennyi tünete előfordul, az ne habozzon orvoshoz fordulni, hiszen könnyebb megelőzni a betegséget, mint a már kialakulóban lévő daganatot gyógyítani! (A további tünetekről, a megelőzésről és kezelésről itt olvashatsz bővebben!)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek