Starity

Dave Grohl: „Az alma nem esik messze a fájától!”

2015. április 11. 22:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány nappal ezelőtt került sor a Nirvana egykori tagjainak találkozására a néhai frontember lányával, Frances Bean Cobainnel, melyről Dave a WAAF rádióállomásnak nyilatkozott.

hirdetés
Dave Grohl: „Az alma nem esik messze a fájától!”

A napokban hozta nyilvánosságra a Rolling Stone magazin az első interjút, melyet az immár 22 éves Frances Bean Cobain adott apjával, Kurt Cobainnel kapcsolatos érzéseivel kapcsolatban, és elárulta azt is, hogy sosem volt nagy rajongója a Nirvanának. Frances nemrégiben apja zenekarának megmaradt tagjait, Dave Grohlt, Krist Novoselicet és Pat Smeart látta vendégül, amiről ekképp nyilatkozott:

Nagyon különös, hogyan működik a genetika. A múltkor átjött hozzám Dave, Krist és Pat  [Dave GrohlKrist Novoselic, Pat Smear – a Nirvana egykori tagjai]. Hosszú idő óta ez volt az első alkalom, hogy mind együtt voltak. Amikor rám néztek, Kurtöt látták. Ez tipikusan az a pillanat volt, amikor bámulnak rád, és olyan, mintha szellemet látnának. Dave azt mondta, teljesen úgy nézek ki, mint Kurt. Egymás szavába vágva sztorizgattak, régi történeteket elevenítettek fel, jobbára olyanokat, amiket már milliószor hallottam. Én meg csak ültem a székemben, egyik cigit szívtam a másik után és valami ilyesmi pózban néztem (tetteti, mint aki unatkozik), amikor megkaptam, hogy az apám pontosan ugyanezt csinálná most, ha élne. Nagyon boldoggá tettek azzal, hogy átjöttek. (mosolyog) Fantasztikus élmény volt, egy amolyan újraalakult Nirvana.


Dave évek óta nem látta Francest (Balról jobbra: Steve Albini, Dave Grohl, Kurt Cobain és Frances Bean Cobain, Bob Weston és Krist Novoselic - 1993)

Természetesen Dave-et is meghatotta a találkozás, ugyanis évek óta nem látta Francest, a meetingről pedig a WAAF riporterének, Carrie-nek nyilatkozott a zenész. „Már nagyon hosszú ideje nem láttam Francest, kicsi volt még, amikor legutóbb találkoztunk. Azt hiszem, négy vagy öt éves lehetett akkoriban. Pat, Krist és én átmentünk Frances nagymamájához [Wendy O'Connor –  Kurt Cobain édesanyja], és ott volt Kurt húga [Kim Cobain] és Frances is. Az embereknek, akik ismerték Kurtöt és először látják Francest, az az első gondolatuk, hogy »hű, az alma nem esik messze a fájától«. Nem hiszem, hogy ez hátborzongató, de látni őt olyan, mintha már régóta ismernéd.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek