Starity

Megjelent Josh Groban és Kelly Clarkson duettje

2015. április 15. 14:02   |   Szerző: J.Grofan

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Clarkson és Groban az egyik leghíresebb Webber-­musical romantikus duettjét éneklik közösen, mely a hamarosan megjelenő Stages című albumon kap helyet.

hirdetés
Megjelent Josh Groban és Kelly Clarkson duettje

A két hét múlva megjelenő korongon, a Stages­en 17 musicalslágert dolgoz fel a többszörös Grammy-­jelölt amerikai énekes. Josh a közelmúltban már sok friss audio- és videoanyagot tett közzé YouTube-csatornáján új albumának repertoárjából, most pedig egy újabb került nyilvánosságra.

A már közzétett dallistán található két duett is. Az  Audra McDonald­dal elkészített If I Loved You (Carousel) és a Kelly Clarkson­nal közös All I Ask of You (The Phantom Of The Opera). Az utóbbi tegnap került bemutatásra a BBC Radio 2 adásában.

Josht különleges kapcsolat fűzi a dalhoz, mert ez indította be a karrierjét, amikor is először hallotta tőle későbbi mentora, David Foster. Az All I Ask of You az egyik legismertebb musical, Az Operaház Fantomjának híres dala, melynek zenéjét Andrew Lloyd Webber szerezte, szövegét pedig Tim Rice írta.

Kelly Clarkson elődjei ebben a dalban többek között Sarah Brightman és Barbra Streisand voltak, Groban­t pedig Steve Barton és Tim Martin Gleason előzte meg. A filmvásznon azonban legnépszerűbb előadói a 2004­-es moziváltozat szereplői, Emmy Rossum (Christine Daae) és Patrick Willson (Raoul, Chagny Vikomtja) voltak.

Talán kicsit meglepő a Clarkson–Groban-együttműködés, hiszen nem pont ugyanazt a műfajt képviselik, de mindketten nagyszerűen tudtak alkalmazkodni a duettpartnerük hangi adottságaihoz, így az a dal is remekül sikerült.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek