Starity

Botrány tört ki Adam Sandler legújabb filmjének forgatásán

2015. április 26. 18:06   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A népszerű amerikai komikus éppen legújabb vígjátékát, a The Ridiculous Sixet forgatja, amely az 1960-ban készült klasszikus western, a The Magnificent Seven (A hét mesterlövész) paródiája.

hirdetés
Botrány tört ki Adam Sandler legújabb filmjének forgatásán

Legalább egy tucat, javarészt navajo származású statiszta azonban nem találta szórakoztatónak a film poénjait – inkább sértőnek és lealacsonyítónak, és ezért egyszerűen kisétáltak a forgatásról.

Az Indian Country Today Media Network szerint a tiszteletlenség olyan példáival kellett szembesülniük, mint az olyan indián női nevek, mint „Büdös Száj” és „Melltartó Nélküli”; hogy az egyik, apacs asszonyt megszemélyesítő színésznőnek  guggolva kellett pisilnie, miközben a békepipát szívta, valamint az, hogy az egyik indiánsátor tetején helytelen módon rendezték el a tollakat.

Az egyik statiszta, Loren Anthony, akinek Sandler produkciós cége megígérte, hogy a poénok nem lesznek rasszista jellegűek, azt nyilatkozta az ICTMN-nek, hogy a dolgok kezdtek elvadulni a forgatáson.

Az egyik dolog, ami sok embert sértett, az, hogy volt egy »Büdös Száj« nevű női karakter – magyarázta Anthony. Az egyik szereplő azt mondja »Hé, Büdös Száj!«, mire az indián nő azt feleli:  »Honnan tudtad a nevemet?« Allison Young, egy navajo diák, aki filmművészetet tanul, azt állítja, hogy a producerek azt mondták a statisztáknak, ha ennyire érzékenyek lesznek, akkor távozzanak.

A film szóvivője a TMZ-nek adott csütörtöki nyilatkozatában közölte: A film címe nem véletlenül nevetséges – mivel nevetséges akar lenni, hiszen szatirikus vígjátéknak készül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek