Starity

Két új dallal jelentkezett Josh Groban

2015. május 01. 14:02   |   Szerző: J.Grofan

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Josh Groban újabb dalokat osztott meg YouTube-csatornáján az április 28-án debütált Stages című albumáról.

hirdetés
Két új dallal jelentkezett Josh Groban
Fotó: Facebook/Josh Groban

A hét jelent meg Josh Groban hetedik stúdiólemeze, a Stages, mely már az első napon igen nagy sikernek örvendett. Ennek alkalmából az énekes nem sokkal később újabb dalokat tett közzé hivatalos YouTube-csatornáján. Ezek közül az egyik a Sakk (Chess) című musicalből ismert Anthem.

A Sakk musical szövegét Tim Rice írta (csakúgy, mint például az Operaház Fantomjáét), zenéjét pedig a két ABBA-tag, Björn Ulvaeus és Benny Andersson szerezte. A zenés darab a hidegháború alatt, a sakkvilágbajnokságon szövődő szerelmi háromszög története, mely az amerikai Ferderick Trumper, az orosz sakkmester, Anatoly Sergievsky, és a magyar származású Florence Vassy (Vassy Flóra) között alakul.

A történet ugyan kitalált, de a politikai konfliktusok valósak, a magyarországi 56-os események is részét képzik a sztorinak. Bár a szereplők sem léteztek, az amerikai játékos személye Bobby Fischer nagymester alakjából ered, míg a cselekmény Viktor Korcsnoj és Anatolij Karpov nagymesterek pályafutására utal.

Josh Groban 2008-ban játszotta Anatolij Szergijevszki szerepét a Royal Albert Hall-i nagyszabású színpadi előadáson, Idina Menzel és Adam Pascal énekesek közreműködésével. Egyes hírek szerint 2016-ban ismét színpadra viszik a darabot Grobannel, aki úgy tűnik, nagyon ragaszkodik a felemelő szövegű Anthemhez, hiszen a Stages alapkiadása ezzel a szerzeménnyel zárul.

A második frissen feltöltött dal pedig a Gold Can Turn To Sand, ismét az ABBA tagjaitól. A Magyarországon nem játszott svéd musical a Krisztina (Kristina från Duvemåla / Kristina from Duvemala) egy Amerikába kivándorló svéd emigráns család történetét dolgozza fel Vilhelm Moberg négykötetes regénye nyomán. A mű szintén Björn Ulvaeus és Benny Andersson közös alkotása.

Az énekesnek eddig ehhez a darabhoz nem volt köze, talán az a választás oka, hogy szemmel láthatóan kedveli a szerzőpáros munkáit. A Gold Can Turn To Sand Robert dala, eredetileg pedig Peter Jöback énekelte.

Joshnak egyébként gratulált a Twitteren barátja, Michael Bublé énekes is: Büszke vagyok rád, haver, gyilkosan jó albumot alkottál, bizonyítva ezzel újra, hogy te vagy a legeslegjobb abban, amit csinálsz!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek