Starity

Megjelentek a Scream Queens első fotói

2015. május 02. 22:10   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Keke Palmerről, Abigail Breslinről, Emma Robertsről, Jamie Lee Curtisről, Nick Jonasról és Lea Michele-ről is napvilágott látott néhány kép az ősszel debütáló sorozatból.

hirdetés
Megjelentek a Scream Queens első fotói
Fotó: Steve Dietl/Fox

Sokan már tűkön ülve várják a Glee-t megálmodott trió, Ryan Murphy, Brad Falchuk és Ian Brennan ősszel debütáló új horrorvígjáték-sorozatát, a Scream Queenst, melynek első évadában nem kisebb nevek kaptak szerepet, mint Jamie Lee Curtis, Emma Roberts, Nick Jonas, Lea Michele, Ariana Grande, Oliver Hudson, Keke Palmer, Abigail Breslin és Skyler Samuels.

A történet egy főiskolán játszódik majd, ahol egy sorozatgyilkos a diáklány-egyesület tagjaira vadászik. A Murphy elmondása szerint a széria egyfajta tisztelgés lesz a 80-as évek legendás filmjei előtt és a Heathers, valamint a Péntek 13 című produkciók keverékeként tudná jellemezni.

Az utóbbi időben több teasert és lesifotót, valamint három plakátot is kaptunk, most viszont tényleges betekintést nyerhettünk a sorozatba, ugyanis az Entertainment Weekly megosztott öt darab hivatalos fotót, melyekhez egy Ryannel készült interjút is hozzácsaptak.

– Honnan jött az ötlet a sorozathoz?

– Braddel és Iannel mindig is megszállottjai voltunk a 80-as és korai 90-es évek úgynevezett slasher műfajának [olyan horrorfilmek, amelyekben az áldozatokat, akik általában nők vagy tinédzserek, szúró-vágó eszközzel ölik meg – a szerk.], amik mindig a fiatalokról szóltak és a nagykorúságról. Szóval imádtuk ezeket és úgy döntöttünk, hogy ihletet veszünk belőlük. Nagyjából ez volt a motivációnk.

Nagyon tetszik az ötlet, hogy egy vígjátékot, méghozzá egyfajta anatológiai vígjátékot csinálunk. Azt szeretem benne, hogy amikor viccesnek kell lennie, akkor vicces, amikor pedig ijesztőnek kell lennie, akkor tényleg ijesztő. A másik pedig az, hogy folyton azt hallom a nőktől az American Horror Story kapcsán, hogy „Tetszik az ötlet, de túl félelmetes és így nem tudom nézni.” Így hát feltettük azt a kérdést, hogy „Hogyan hagyjuk meg ijesztőnek, miközben valami olyat írunk, ami jó nekik.” Nem olyan véres, mint az American Horror Story, de határozottal vannak benne félelmetes részek

Valamint a valódi detektívregények voltak még azok, amik inspirálták. A legelső epizódban találkozni fogtok az összes szereplővel, aztán kezdődik is az öldöklés az egyetemen. Minden egyes szereplőnek megvan az oka arra, hogy gyilkossá váljon. Szóval, amikor nézitek, azon fogtok agyalni, hogy ki tette. Nem fog kiderülni a legutolsó részig, amikor is lekerül a gyilkosról a Vörös Ördög maszk, és bumm, ott a gyilkos.

Továbbá ez egy szatíra is az USA diáklány-egyesületeinek és testvériségeinek rendszeréről, valamint arról, hogy mi minden zajlik ott.

– Mi a Scream Queens alapvető sztorija?

– Egy visszatekintéssel kezdődik 1995-be, egy diáklány-egyesületbe, ahol valami szörnyűség történik. Egy megoldatlan rejtély. Aztán 20 évvel előre pörgetjük a történetet, máig és nagyon úgy tűnik, hogy valaki bosszúra vágyik. Valami rettenetes dolog történt a fogadalmat kötöttek között az ügy évfordulóján és valaki bosszút akar állni.

– Kit játszik Emma Roberts?

– Emma Roberts Chanelt játssza, aki a Kappa diákszövetség elnöke. Ő egy nagyon vicces és könyörtelen lány. Egész életében arra vágyott, hogy a Kappa elnöke legyen, egy ilyen remek pasira tegyen szert, és hogy uralkodhasson. Nagyon divatos és rendkívül kegyetlen. Imádom Emmát. Ez a szerep neki lett megírva. Nagyon vicces lány.

– Jamie Lee Curtis pedig Cathy Munscht játssza, az iskola dékánját?

– Igen, ő a dékán, akinek már volt dolga ezekkel a libákkal a diákszövetségből. Ő azoknak a tanulóknak a dékánja, akik változtatni akarnak a rendszeren. Fel akarja számolni a rasszista hierarchiát, amibe az egyetemének legtöbb háza beleesett. Ő a főnök és egy keresztes hadjáratot folytat, és lehet, hogy le kell számolnia a rendszerrel úgy, hogy a szó szoros értelmében megöli mindegyiküket. Egyszerűen kénytelen megtenni. Ő csak egy egyszerű nő, aki épp most volt túl egy nagyon csúnya váláson. A férje otthagyta egy 25 évesért. Így hát minden idejét a munkájának szenteli és annak, hogy újra megtalálja önmagát.

Jamie Lee Curtis az új rögeszmém. Nem semmi nő. Mindig is akartam vele dolgozni. Együtt lenni vele a forgatáson és hallani a sztorikat, hogy hogyan forgatták a Halloweent és azt, hogy milyen szörnyű parókája volt a Halloween II-ben.

– Mi a helyzet Keke Palmerrel?

– Ő egy Zayday nevezetű karaktert játszik. Egy zsenit, aki tagja a szövetségnek. Nem szereti az ilyen egyesületeket, de rábeszélték, hogy csatlakozzon annak érdekében, hogy elnöknek indulhasson és bebiztosítsa magát, mivel nagy dolgokat akar véghez vinni, miután megszerezte a diplomáját. Egy remek, csúcsszuper karakter, aki azért lesz részese ennek a világnak, hogy megváltoztassa a rendszert, aminek Jamie Lee Curtis nagyon örül.

– És Abigail Breslin?

– Abigail Emma Roberts jobb keze Billie Lourddal egyetemben. Ők játsszák Chanel talpnyalóit Ariana Grandével [Breslin Chanel #5, Lourd Chanel #3, Ariana pedig Chanel #2]. Fel sem tudják fogni, hogy mi történik a diákszövetségükkel és el sem hiszik, hogy a dékán lesújt rájuk, mert terrorban éltek. Most végre végzősök és itt az ideje, hogy éljenek annak ellenére, hogy azt mondták nekik, nem képesek megállni a saját lábukon, emiatt pedig egyáltalán nem boldogok.

– Hogyan vettétek rá Ariana Grandét, hogy leszerződjön a sorozatra?

– Korábban találkoztam már vele és elmondta, hogy hatalmas rajongója az American Horror Storynak. Megemlítettem neki az új sorozatot és egyszerűen imádta. Nagyon nehéz egyeztetni vele, de imádom őt. Remek, vicces és szereti ezt a műfajt. Ugyanez a helyzet Nick Jonasszal is. Az ő időbeosztásukhoz igazítjuk a forgatást.

– Mi a helyzet Nick szerepével?

– Nick egyszerűen remek. Nick és Glen Powell egy golftestvériség, a Dollar Scholars tagjait játsszák. Ők tipikus fehér, elit szörnyetegek, akiknek golfösztöndíjuk van és a legnépszerűbbek az egyetemen. Glen Powell játssza Emma Roberts pasiját.

– Van szerelmi háromszög?

– Megszámlálhatatlan szerelmi háromszög van és temérdek szex. Nick nagyon vicces, mivel teljesen más típusú karaktert játszik. Annyit árulhatok el Nick karakteréről, hogy nem az, akinek látszik. Van egy sötét oldala, ami az epizódok során szépen felszínre tör.

– Lesz bármiféle struktúra, mint például hogy minden epizódban meghal valaki?

– Az egyetlen dolog, amit elmondtunk a stábnak az volt, hogy minden egyes epizódban elbúcsúzunk valakitől. Mindig olyasvalaki lesz, akire a legkevésbé gyanakszol, számítasz. A gyilkos rémuralmon van. Nagyjából olyan, mint a Tíz kicsi indián. Emiatt mindenki követni akarja majd az eseményeket, hiszen senki sem tudja, hogy ki távozik a következő héten. És természetesen amiatt is, hogy ki a gyilkos. Minden részben lesznek nyomok a gyilkos személyazonosságáról és aztán ezek a nyomok végül összeállnak.

– Olyan ördögi maszkja van a gyilkosnak, mint a teaserökben?

– Igen. A Wallace Egyetem kabalája a Vörös Ördög. Tehát valaki ellopta a Vörös Ördög jelmezt és azt veszi fel az illető, amikor bűncselekményeket követ el. Öt hónapot töltöttünk el az ördögjelmez megtervezésével. Nagyon elégedett vagyok vele. Akárki is viseli, mindent fegyverként használ fel.

– Szóval minden évad más elképzelésre épül, akárcsak az American Horror Story?

– Ez nem olyan, mint a Horror Story. Jamie Lee-vel beszélgettünk arról, hogy a horrorfilmekben, különösen ebben az időszakban mindig volt egy utolsó lány, a végső lány. Szóval ezzel fogunk eljátszadozni. Akárki éli túl – és bizony lesznek olyanok, akik életben maradnak –, ott lesz a következő évadban, új helyszínen és egy új veszélyben. A Horror Storyval ellentétben, ami mindig teljesen megújul, ebben van egyfajta folyamatosság, így néhány karakter és kapcsolat is továbbmegy egy új világba.

– Kit alakít Lea Michele?

– Hesternek hívják. Egy olyan lányt játszik, akinek gerincferdülése és nyakmerevítője van, így Neckbrace, azaz Nyakmerevítő a beceneve. Ez egy igazi Eve Harrington-féle szerep számára. Olyan akar lenni, mint Chanel és ezért mindent meg is tesz. Lea mindig azt mondja, hogy ez az ő Charlize Theron szörnyeteg pillanata. Nem engedjük, hogy sminkelje magát és ezeket a szörnyű 1995-ös tréningruhákat hordja. De nagyjából az évad felénél lesz egy nagy fordulópontja.

Fotók: Steve Dietl/Fox

Az Entertainment Weekly viszont nem csak Ryan Murphyvel, hanem a főszereplőt, Chanelt alakító Emma Robertsszel is készített egy interjút.

– Miért akartál részese lenni a Scream Queensnek?

– Én vagyok a legnagyobb Ryan Murphy-rajongó. Ott van a Glee, az American Horror Story. Amikor úgy a Freak Show felénél voltunk, felhívott és azt mondta, „Van ez az új sorozatok. Olyan, mint a Heathers és a Halloween keresztezése és azt szeretném, ha te lennél a főszereplő.” Én meg csak: „Tessék? Ez úgy hangzik, mint az egyik álmom.” Aztán több mindent elárult a sorozatról és a karakterről is. Nemrég csináltuk az American Horror Story: Covent, ami mellesleg a kedvencem volt az eddigi évadok közül és jó móka volt a részese lenni. A Scream Queensben határozottan megvan az a nőuralom és az a humor is, ami Covenben is megvolt. Kifejezetten Chanel Oberlinről is sokat mesélt. Ő a Kappa ház elnöke és ő az egyetem méhkirálynője. Nagyon divatos és lényegretörő. Egy kicsit gonosz, de viccesen. Ian, Brad és Ryan annyira humorosak. Emlékszem arra, amikor először olvastam a forgatókönyvet és végig hangosan nevettem, aztán muszáj volt letennem. Azt, hogy  azt akarták, én is részt vegyek benne, olyan hízelgőnek találtam. Több vígjátékban akartam szerepelni és ez határozottan egy nagyon komikus sorozat. Egy sötét vígjáték, de akkor is vígjáték.

– Hasonlít a Coven-beli karakteredre, Madison Montgomeryre?

– Nagyon szívesen látnám, ahogy Chanel és Madison ölre megy. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy ki nyerne.

– Azt hallottam, hogy Chanel keresztapja Karl Lagerfeld.

– Igen. Én is Chanel akarok lenni. A ruhák lenyűgözőek. Igazából a legtöbb ruha vintage Chanel. Már a gardróbom felére fenem a fogamat. Minden annyira pasztell. Mindenkinek megvannak azok a bizonyos színei, amiket viselnek. Emlékszem, amikor először láttam a forgatási helyszínt és teljesen lesokkolódtam. Olyan, mint minden lány álma. A diáklány-egyesület háza olyan, mint egy Barbie-álomház.

– Tehát a házad a Vörös Ördög gyilkos ostroma alatt áll?

– Igen, az egyetemen kezdődik. Ez egy elég modern változata a klasszikus detektívregényeknek. Azt szeretem benne, hogy tényleg nem tudod, hogy ki a gyilkos és azt sem, hogy ki fog meghalni. Nemrég forgattuk le az első két epizódot és a végénél úgy voltam, hogy „Ezt meg hogy értitek?” Felhívtam Ryant, mert teljes sokkban voltam. Már nyaggatom is a következő forgatókönyv miatt. Tudnom kell, hogy mi történik.

– Jamie Lee Curtis a dékán és azt akarja, hogy változtass a saját szövetségeden?

– Nos, a Kappa egy olyan egyesült, ami nagyon önző. Ők csak csinos lányokat vesznek be. Azt akarják, hogy mindenki olyan legyen, mint ők. Cathy Munsch dékán, akit a csodálatos Jamie Lee Curtis alakít, tulajdonképpen be akarja zárni a Kappát. Jól tudja, hogy igazából nem teheti ezt meg, szóval egymásnak esnek Chanellel és mindent bevetnek annak érdekében, hogy legyűrjék a másikat. Arra kényszeríti Chanelt, hogy mindenkit vegyen be az egyesületébe, szóval akárki fogadalmat tehet és be kell venniük. Chanel számára ez kész őrültség. Ez azt jelenti, hogy mindenki, aki szerinte egy lúzer, most beléphet a szövetségébe, ami így tele lesz különcökkel. De össze kell tartaniuk a gyilkosságok miatt. Nagyon jó móka látni ennyi különböző személyiséget egy tető alatt látni. Olyan emberek kerülnek közel egymáshoz, akikről álmodni sem mernél. Sosem tudhatod, hogy ki kinek az oldalán áll.

– Gyakoroltad a sikolyodon?

– Szerencsére szereztem egy kis gyakorlatot a Sikoly 4-ben. Sok sikítás, futás és mókás horrorakcióra számíthattok. Rengeteg az éjszakai forgatás. De jó móka. El sem tudom képzelni, hogy végződik.

– Te sem tudod, hogy ki a gyilkos?

– Neem. Hasonlít a Horror Storyra abban, hogy szinte mindent hét lakat alatt tartanak, sosem tudod, hogy mi fog történni. Együtt vacsoráztam Ryannel, csak mi ketten és még akkor sem árulta el! Úgy érzem, így éri el ezeket a remek alakításokat mindenkinél az American Horror Storyban és Scream Queensben is, mivel nem tudod előre, de miközben színészkedsz, úgy csinálsz, mintha tudnád és így olyan, mintha tudod. Ez jó, mert néhány dolgot nem akarsz túl korán megtudni. A sorozat színészeként én is a karakteremmel együtt tudom meg, hogy történik.

– Lea Michele tulajdonképpen egyik azoknak az újoncoknak, akik Chanel megszállottjai?

– Nem tudok Leára nézni a jelenetekben, mert mindig nevetnem kell. Annyira vicces. Őszintén, egy zseni, ha vígjátékokról van szó. Lesz egy jelenetünk, amikor mindenkire úgy kell majd néznem, mintha egy pillantással meg tudnám ölne, de át kell ugranom Leát, mert minden egyes alaklommal kitör belőlem a nevetés. Nagyon jó móka vele dolgozni, mert hatalmas rajongója voltam a Glee-nek. Nagyon jó kijövünk.

– Úgy hallottam, hogy Abigail Breslin, Billie Lourd és Ariana Grande mindannyian a talpnyalóid.

– Ők az én csatlósaim.

– Mindegyiküket Chanelnek hívják?

– Nos, Chanelt egyszerűen nem érdekli, hogy igazából kit hogy hívnak és annyira egocentrikus, hogy csak úgy hívja őket, Chanel #2, Chanel #3 és Chanel #5. Szerintem Chanel #4 igazából meghalt. Még amikor végigsétálunk a folyosón, akkor is egy bizonyos formációba kell állni. Ryan mindig azt mondja, hogy játszunk le valami zenét fejben, amikor sétálunk.

– Áruld el, hogy miért kellene mindenkinek néznie a Scream Queenst!

– Szerintem ez a horror, a vígjáték és a divat tökéletes egyvelege. Tulajdonképpen egy álomsorozat. Emlékszem, hogy azt mondtam Ryannek, „Köszönöm, hogy beválogattál, mert ha nem így tettél volna, nagyon mérges lennék, mivel hihetetlenül imádom.” A Bajos csajok és a Péntek 13 keveréke. Szerintem rettentően vicces, de lefordulsz a székedről ijedtségedben és mindenki Chanelt hord. Ennél több indok nem is kell!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek