Starity

Négy év után épségben hazatért az eltűnt kutyus

2015. május 05. 22:10   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Otthonától 944 mérföldre találtak rá egy játszótéren négy év után a louisianai Karissa Lambert kedvencére.

hirdetés
Négy év után épségben hazatért az eltűnt kutyus

Temérdek kutyus tűnik el otthonról évente és a legtöbb esetben a szomorú gazdik soha többé nem látják viszont szeretett kedvencüket. Néha azonban történnek csodák és akár évek múltán is hazatérhetnek az elcsatangolt állatok, még több száz vagy ezer kilométerrel, sőt, mérfölddel távolabbról is.

Erre azonban csak akkor lehet esély, ha a gazdik microchipet ültettetnek be kedvenceik bőre alá, így lehetővé téve, hogy az állatorvosokhoz vagy menhelyekre elvitt talált állatokat beazonosítsák. Így találták meg a négy évvel ezelőtt elkóborolt yorkshire terrier, Sam gazdáját is.

Az apró kutyusra április 14-én bukkantak rá egy iowai iskola játszóterén, és a mikrochipnek hála hamar meg is találták a Lambert családot, akik a Cedar Rapids-i tisztek legnagyobb meglepetésére a majdnem 1000 mérfölddel arrébb található louisianai Bridge Cityben élnek. Innen kajlódott el Sam közel négy évvel ezelőtt, 14 éves gazdija, Karissa legnagyobb bánatára.

hirdetés

A yorkie rettentően sovány volt és valamiféle allergia bőrirritációt is kiváltott nála, valamint fogai is igen rossz állapotban voltak. Samet azóta sikeresen kezelték, és április 29-én a United Airlines egyik repülőjének első osztályán New Orleansig repült, ahol végre újra találkozhatott gazdájával.

A fiatal lány még negyedik születésnapjára kapta ajándékba az ebet, aki a család elképzelése szerint a kerítésen található lyukon szökött meg, ám az, hogy mégis hogyan keveredett el Iowába, az örökre rejtély marad.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek