Starity

Nina Dobrev már jó pár éve elhatározta, hogy ki fog lépni

2015. május 12. 20:08   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A The Hollywood Reporternek adott interjút a színésznő első és utolsó napjairól a Vámpírnaplókban, valamint arról, hogy milyen érzésekkel tölti el a búcsú. Vigyázat, spoilerveszély!

hirdetés
Nina Dobrev már jó pár éve elhatározta, hogy ki fog lépni
Fotó: Nino Munoz/The CW

Bár már több mint egy hónappal ezelőtt bejelentette távozását Nina Dobrev, a rajongók még mindig nem ocsúdtak fel, és máris itt a The CW 2009-ben indult sikersorozata hatodik évadának zárórésze, melyben egy életre lezárul Elena Gilbert története.

A bolgár színésznő kilépéséről nemrégiben Julie Plec is nyilatkozott, és elárulta, hogy hajthatatlan volt, mindenképpen le akarta zárni már ezt a korszakot. Most pedig végre maga Nina is megszólalt, ugyanis a The Hollywood Reporternek adott rövid interjút a Vámpírnaplókkal kapcsolatban.

– Már csak néhány nap van hátra az évadzáróig, tudatosult már benned, hogy hamarosan vége a vámpírnaplókos időszaknak az életedben?

– Nem érintene annyira durván, ha nem úgy derült volna ki, ahogy. Egy kicsivel előbb szivárgott ki a dolog, mint ahogy azt vártuk, ami miatt arra kényszerültünk, hogy előbb tegyük meg a bejelentést. De visszatekintve, ez egy áldás volt. Nem érintett annyira rosszul. A családommal és a rajongókkal inthettem búcsút. A rajongók videókat csináltak az elmúlt hat évem legjobb pillanatairól – legalábbis szerintük. Mindez segített átélni az elmúlt hat évet és nosztalgikus hangulatba kerültem, hálás voltam és visszanézhettem ezeket a pillanatokat, valamint ünnepelhettem ezt az élményt, ami hamarosan a végéhez ér ahelyett, hogy búslakodtam volna, mikor eljövök. Elbúcsúzhattam a családomtól és velük tölthettem az utolsó pillanataimat, visszaemlékezhettem, hogy milyen nagyszerű is volt ez az egész.

– Milyen volt az a nap, amikor kiderült, hogy távozol?

– Már olyan régóta tudtam, hogy ki fogok lépni – néhány éve –, szóval nagy titok volt, amit jó ideje tartogattam. De amint megtudták az emberek, nagyon feldühítette őket és igazán szókimondóak lettek. De végül támogattak, amit nagyon nagyra értékelek. Furcsa volt, mivel azokon a napokon odajöttek hozzám az emberek sírva és idegesen, és olyanokat mondtak, hogy „Mit művelsz?”. Aztán elmondtam nekik az okát és a válasz az volt, hogy „Hajrá csajszi. Tedd a dolgodat. Támogatunk. Alig várjuk, hogy lássuk, mit fogsz legközelebb csinálni”.

– Mikor tudtad, hogy ki akarsz lépni?

– Nem egy bizonyos pillanat volt. Csak tudtam, hogy meddig akarok menni ezen az úton ezekkel a karakterekkel és az életükkel. Ez egy vámpíros sorozat. Remek utazás volt, de igazából nem vagyok vámpír. A tündérmesének véget kell érnie, és el kell kezdődnie az új fejezetnek. Tudtam, hogy ez az én időm és már nagyon izgatott vagyok a következő lépés miatt. Nagyon szomorú vagyok, hogy nem tölthetek minden napon a világ legjobb embereivel, de erre való a FaceTime és telefonálás. A barátságok olyanok, mint a vámpírok: ha igaziak, akkor örökké tartanak.

– Ahogy közeledtél Elena útjának végéhez, mennyit gondoltál az első napjaidra a Vámpírnaplókban?

– Emlékszem, az első forgatási napon Kat Grahammel [Bonnie Bennett] forgattunk az autóban, kocsikáztunk és szörnyen vezetett. Halálra rémültem, de ha bármi is történt volna, mosolyogva ért volna bennünket, mert annyit nevettünk. Volt ott izgalom, idegesség és azt sem tudtuk, hogy berendelik-e a sorozatot, így feszültség is, valamint pillangók a gyomrokban. Az első alkalmak, az ismeretlen, a félelem, az összes olyan érzelem, ami igazából annyira izgalmas. Imádom ezt az érzést és nagyon szeretném újra érezni ezt. Ezért is vagyok izgatott a következő fejezet miatt: fogalmam sincs, hogy mi fog történni, és ez azt jelenti, hogy bármi megtörténhet. Ez az, ami a legizgalmasabb számomra, az, hogy bármi kilátásban lehet.

– Mi volt a legnagyobb kihívás a sorozatban?

– Minden napra, évre jutott egy kihívás, ami a karaktereket érintette. Az egész sorozat egy megmérettetés volt különböző módokon, végig a hat év alatt. A sok karakter, az órák, a karakterek létrehozása, a halálok. Úgy éreztem, mintha állandóan sírtam volna. De ezek miatt mindig elfoglalt voltam, sosem unatkoztam, soha nem éreztem magam állottnak. Mindig izgatottan mentem munkába és alig vártam, hogy megtudjam, mit kell csinálnom. Majdnem olyan volt, mint egy színészképző tábor vagy egy egyetem. A való életben is elkezdtem az egyetemet, de nem fejeztem be. Iskolába is jártam, aztán jött a Degrassi gimi, majd négy év múlva Elena. 12 év nagyon hosszú idő, hogy iskolába járj. El kell már végeznem a sulit! Most már készen állok. Kész vagyok a való világba lépni. Szó szerint ebben a sorozatban nőttem fel. Egy kisbaba voltam, amikor elkezdtem és most már egy nő vagyok. Úgy érzem, hogy nagyon sok mindent tanultam és sokat nőttem, minden egyes ember, karakter és munkatárs miatt. Ők tettek azzá, aki vagyok, és alig várom, hogy elkezdjem a következő fejezetet.

– Milyen tárgyalásokat folytattatok Julie Pleckel és a forgatókönyvírókkal Elena befejezéséről?

– Nagyon sokat beszélgettünk róla az évek alatt. Emlékszem, amikor először szóba került, azon agyaltunk, hogy vajon mennyi ideig mehet majd a sorozat. Van, hogy az emberek azt mondják, hogy hat vagy nyolc évig. Ha pedig a stúdión [Warner Bros. Television] múlna, akkor 30 év lenne. Annyi mindentől függ. Amikor ez elmúlt évek során beszélgettünk róla, mindig úgy éreztem, hogy Elena útja hat évig kell, hogy tartson és annyi mindent csináltam ebben a hat évben, azt akartam, hogy mindig ezt a szenvedélyt, izgatottságot érezzem, és emlékeket gyártsak. És ez így volt. Egyszerűen imádok minden egyes személyt ott. A show-nak folytatódnia kell és fog is, én pedig izgatott vagyok, hogy milyen lesz a következő évad.

– Szóval nézni fogod a következő évadot?

– Szerintem könnyebb lesz nézni most, hogy már nem szerepelek majd benne. Utálom visszanézni magamat! [nevet]

– Mit árulhatsz el a fináléról? Utoljára azt láttuk, hogy Elenát kiütötte Kai [Christopher Wood], amikor betoppant Jo [Jodi Lyn O'Keefe] és Alaric [Matt Davis] esküvőjére.

– A kórházban vagyok. Ez benne van az előzetesben is, ezt elárulhatom. Sok időt töltöttem vízszintesen, fekve. Néhányszor el is szunyókáltam a felvételek között, mivel eszméletlennek kellett tettetnem magamat. Alapjában véve semmit sem mondhatok.

– Milyen volt az utolsó forgatási napod?

– Az utolsó hetemen nagyon is tudatában voltam annak, hogy mindent utoljára csinálhatok. Nagyon jól tudtam abban a pillanatban. Nagyon örülök neki, hogy ilyen volt, mivel képes voltam felfogni, hogy mi zajlik körülöttem és értékelni mindenkit, hogy ilyen hatással voltak az életemre. Na de az utolsó napom. Ian Somerhalderrel [Damon Salvatore] forgattam a legutolsó jelenetemet, amiről nem beszélhetek, csak annyit mondhatok, hogy igazán gyönyörű volt. Egy estélyiben voltam, a szabadban voltunk és a végén az operatőr odajött, azt mondta, hogy van valami a hajamban, segíteni akart és a végén egy nagy, szoros ölelést kaptam, így nem tudtam elmenekülni, közben pedig odajött az egész stáb egy tortával és tejszínhabbal, és az egész rajtam landolt. És persze levideózták. Aztán konfettit is kaptam még az egész cuccra. Elképesztő volt. Nem is lehetnék boldogabb, hogy ez volt a búcsúztatásom. Tudtam, hogy valami készülőben van, éreztem a csontjaiban. Nagy szívatós vagyok, legszívesebben mindig tortát dobnék az emberekre a forgatáson, de én még sosem kaptam senkitől. De ezúttal jól elkaptak. Ha nem csináltak volna valami ilyesmit az utolsó jelenetemnél, nagyon csalódott lennék. Ebből tudom, hogy ők tényleg a családom. Ezt teszik a családtagok. Nem azt mondják, amit hallani akarsz, hanem az igazat. És szórakoznak veled, megnevettetnek, megsiratnak és a legrosszabb pillanataidat is látják. Nem voltam valami csinos, azt elárulhatom. Nem áll túl jól a torta, de imádtam azt a napot.

Csütörtökön, május 14-én vetíti az Egyesült Államokban a The CW a Vámpírnaplók hatodik évadának utolsó, 22 részét, melyben utoljára láthatjuk Nina Dobrevet Elena bőrébe bújva, és végre megtudhatjuk, hogy mégis hogyan ér véget története.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek