Starity

Júniusban debütál a Kurt Cobain haláláról szóló Soaked In Bleach

2015. május 13. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Kurt Cobain életét összefoglaló Montage Of Heck hatalmas sikernek örvend debütálása óta, ám nemrégiben Tom Grant magánnyomozó bejelentette: a Soaked In Bleach is bemutatásra kerül idén, méghozzá júniusban!

hirdetés
Júniusban debütál a Kurt Cobain haláláról szóló Soaked In Bleach

A nyolc évvel korábban Courtney Love által felkért Brett Morgan rendező igencsak remek munkát végzett, ami a tragikus körülmények között elhunyt Nirvana-frontember életéről szóló filmet, a Montage Of Hecket illeti. A Kurt Cobain naplóin és házi videóin alapuló alkotás az első hivatalos film a zenészről, mely igen hiteles képet fest arról, hogyan is élt a 90-es évek legnagyobb rocksztárja.

Azonban nem csak Brett ült a kamerák mögé, hogy filmre vigye Kurt történetét, ugyanis az egykor Courtney által felbérelt magánnyomozó, Tom Grant is akcióba lendült és elhatározta, hogy közönség elé viszi az általa készített felvételeket (melyek Courtney Love-val való magánbeszélgetéseit tartalmazza), valamint a Cobain meggyilkolásáról szóló összeesküvés-elméleteket.


Három nappal halála után bukkantak a zenész holttestére a család garázsa feletti üvegházban

Grantet 1994 áprilisában bérelte fel az aggódó Courtney, miután tudomást szerzett arról, hogy férje szökve távozott az Exodus Rehabilitációs Központból, ahol heroinfüggősége miatt kezelték. Tom ígéretet tett az énekesnőnek, hogy megtalálja Cobaint, ám nyomozása nem hozott eredményt, és a zenészre április 8-án holtan talált rá egy Cobain-házba érkező villanyszerelő.

A Cobain holttestének megtalálását követő napokban azonban Grant gyanakodni kezdett, és arra a konklúzióra jutott, hogy a gyanús körülmények – miszerint nem voltak ujjlenyomatok a gyilkos fegyveren, sem a búcsúlevélen, melynek utolsó sorait feltehetően más írhatta – arra engednek következtetni, hogy a Nirvana frontembere ellen gyilkosságot követtek el. Ugyan nyomozásának véget vetett a rendkívüli haláleset, a nyomozót nem hagyta nyugodni a lelkiismerete, így folytatta a nyomozást. 

Az azóta eltelt 21 évben egyre népszerűbbé vált elmélete, miszert Cobain gyilkosság áldozata lett, és ugyan tavaly újrakezdődött a nyomozás a zenész halálának ügyében (mely végül nem vezetett eredményre), továbbra sem tett le arról, hogy a vászonra vigye az általa hitt teóriát.

Kurt halálát követően maga mellé állította Max Wallace és Ian Halperin írókat, akik Grant elméletére alapozva megírták bestsellerüket a témában Szerelem & Halál címen, idén pedig Benjamin Statler rendező segítségével elkészítette 100 perces tényfeltáró alkotását, mely a Soaked In Bleach címet kapta.

A mai napon jelentette be a nyomozó, hogy végre elkészült a film, mely június 11-én debütál, melyet az érdeklődők online is megnézhetnek majd a Vimeón, de természetesen fizikai formában is a piacra kerül. 

A filmben kevéssé ismert színészekre osztották a főbb szerepeket, így Tyler Bryan bújik az immár 21 éve halott Cobain bőrébe, Sarah Scott alkítja Courtney-t, Daniel Roebuck kelti életre Tom Grantet, Julie Lancaster pedig Rosemary Carroll ügyvédet alakítja, ám az alkotás természetesen nem nélkülözi majd az archív videó- és hangfelvételeket sem.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek