Starity

Pixel címmel érkezik a mozikba a Pac-Manről szóló film

2015. május 22. 15:03   |   Szerző: InterCom

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világ egyik legismertebb videojáték-figurája, a mindent felzabáló sárga labda, Pac-Man ma ünnepli a 35. születésnapját.

hirdetés
Pixel címmel érkezik a mozikba a Pac-Manről szóló film

A ma 35 éves Pac-Manből filmsztár válik: idén nyáron kerül a mozikba a Sony Pictures Pixel című látványos vígjátéka, melynek ő az egyik főhőse. A filmesek általában elkényeztetik a sztárokat: Pac-Man születésnapját a világ számos nagyvárosában egyszerre ünneplik hatalmas bulival, szülinapi tortával, különleges vendégekkel és ingyenes Pac-Man játékokkal.

A Pixel világpremierjére július 24-én kerül sor, nálunk 30-ától vetítik a mozik. Chris Columbus rendezésének hősei egykori videojáték-bajnokok. Sam Brenner (Adam Sandler), Will Cooper (Kevin oJames), Ludlow Lamonosoff (Josh Gad) és Eddie “Fire Blaster” Plant (Peter Dinklage) sok ezerszer megmentette a világot: és minden új bevetésük előtt bedobtak egy 25 centes érmét a masinába. De először életükben valóban akcióba kell lendülniük… az űr titokzatos lakói ugyanis félreértettek egy Földről érkező jelet, a videojátékokat hadüzenetnek vették, és megtámadják a bolygónkat. Támadó fegyverként pedig a klasszikus videojáték-figurákat vetik be. Az USA első embere, Cooper elnök jobb híján az egykori barátait, a játék virtuózait állítja csatasorba. Nekik kell legyőzniük a támadó Pac-Mant, Százlábút és a többi pixelgonoszt. A csapatban csupán egyetlen igazi katona van: Violet Van Patten ezredes (Michelle Monaghan), aki különleges fegyverekkel látja el a társait.

A mozi- és játékrajongók itt jelentkezhetnek be Pac-Man születésnapi partijára. Itt nézhetik meg a film előzetesét, és innen kaphatnak híreket az új Pixels Defense mobil-játékapplikációról, amelyben újra támadnak a jól ismert játékfigurák.

Tokióban – Pac-Man szülővárosában – a nézők még egy Guinness-világrekord felállításában is részt vehetnek: május 21-én a világ legnagyobb, emberekből álló Pac-Man képét formázzák majd meg a Tokyo Towernél. Ugyanezen a napon Chicagóban Ivatani Toru professzor, a Pac-Man tervezője egy Pac-Man témára berendezett étteremben fogadja a születésnapozókat. A megabulin ott lesznek a játékipar legnagyobb ászai, díszvendégként számítanak Billy Mitchellre, az első olyan játékosra, aki elérte a Pac-Manen a maximumot. Az érkezők ingyen játszhatnak, és a Pac-Man legendás 255. és 256. szintjét is kipróbálhatják. Éjfélkor eredeti előadó, Jerry Buckner énekli 1982 nagy slágerét, aPac-Man Forevert.

Az USA 75 városában kerül sor ünnepségre: mindenütt ingyen lehet játszani majd a hatalmas, multiplayeres Pac-Man BATTLE ROYALE-on. Angliában a Pac-Mant kilövik az űrbe, és egy speciális GoPróval rögzítik az eseményt; Spanyolországban az ország legnagyobb YouTube-sztárjai mérik össze az erejüket a játékban, és ez online vagy személyesen is követhető lesz: a szervezők 21 millió nézőre számítanak. Párizsban a nyílt teniszbajnokságon Serena Williams – a film egyik szereplője – készül különleges meglepetéssel a meccse elején.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek