Starity

Eric Erlandson kiállt a gyilkossággal vádolt Courtney Love-ért

2015. június 02. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kurt Cobain tragikus körülmények között bekövetkezett halála óta ugyan több mint 20 év telt el, ennek ellenére továbbra is a köztudatban élnek olyan pletykák, melyek szerint a zenészt felesége segítette a túlvilágra.

hirdetés
Eric Erlandson kiállt a gyilkossággal vádolt Courtney Love-ért

1994-et írtak a naptárak, amikor egy borús napon Kurt Cobain úgy döntött, nincs értelme az életének, így maga ellen fordította Remington típusú vadászpuskáját, miközben családja és barátai eszüket vesztve keresték a rehabról megszökött énekest. Az azóta eltelt több mint 20 év során számtalan elmélet született, mely azt vitatta, miért is valószínűlen, hogy Cobain öngyilkosságot követett el, és ezen összeesküvési teóriák középpontjába általában a zenész feleségét, Courtney Love-ot állították.

Ugyan Love még csak nem is tartózkodott Seattle-ben az ominózus napon, ennek ellenére előszeretettel állítják a Nirvana rajongói a gyilkos szerepébe, mely elgondolásnak csak táptalaját szolgáltatta az 1998-ban forgatott Kurt & Courtney című dokumentumfilm, valamint Max Wallace és Ian Halperin írása, a Szerelem & Halál. A helyzetet csak súlyosbította, hogy Courtney bűnössége mellett vallott saját apja, Hank Harrison, és egykori magánnyomozója, a Cobainról Soaked In Bleach címmel filmet forgató Tom Grant is.

A pletykálók mit sem veszítettek lelkesedésükből az évek során, idén pedig a két Cobain-film még intenzívebb vitát váltott ki a két csoportra oszló rajongókból. Természetesen a Hole gitárosát, és Courtney jó barátját, Eric Erlandsont is megtalálták az utálkozók, ám egy érdekes, azóta eltávolításra került tweet mellett ő sem tudott elmenni szó nélkül.

Ki vette rá Courtney Love-ot, hogy megölje Kurt Cobaint, Eric? A tények, a bizonyítékok és az igazság is mind ott van? – írta a Rod Bain nevű Twitter-felhasználó, melyre Erlandson ekképp válaszolt: Újabb gyilkossági vád. Kedves. Kösz, Rod. Remélem, a klassz életedet »tényekre« és »bizonyítékokra« pazarlod.

Ericet egyébként több ízben gyanusították azzal, hogy részt vett a Kurt elleni állítólagos gyilkosságban, valamint köze volt a Hole egykori basszusgitárosa, a szintén 1994-ben 27 évesen elhunyt Kristen Pfaff halálához is. A zenész így reagált egy korábbi interjújában az őt és Courtney-t ért vádakra: „A Kurt & Courtney című film egy bulvárfirkász kreálmánya, és én sosem voltam megkérdezve semmiről. De említhetem a könyveket és az állítólagos életrajzokat is, soha nem interjúvoltak meg. Sosem ismerték az egész történetet. Sosem kerestek meg. És amúgy sem mondanék semmit erről az egészről a sajtónak. [...] Courtney-nak van egy amolyan karikatúraszerű oldala, ami sokakat megfélemlít, de mélyen legbelül egy édes kiscica. Volt szerencsém látni, amikor együtt jártunk. Én tudom, hogy több oldala is van, az emberek pedig egyáltalán nem ismerik őt.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek