Starity

EFOTT: fellépővé avanzsál az egykori fesztiválozó

2015. június 05. 08:08   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Puskás Peti most először áll át a túloldalra: az EFOTT-ozó közönség sorai helyett a színpadra. A fesztiválrajongó öccsével, Danival és az Óbudai Egyetem önkénteseivel nemrégiben Velencére látogatott, hogy a július 14–19. közötti időszakra már biztosan virágba boruljon a város. Mint kiderült, az énekes szívesen szakít időt egy kis kertészkedésre kedvesével közös lakásában is.

hirdetés
EFOTT: fellépővé avanzsál az egykori fesztiválozó
Fotó: EFOTT

A The Bieberst mára már senkinek sem kell bemutatni. A zenekar számos klubkoncerten van túl, idén pedig fesztiválhódításra indulnak, színpadképüket egy diszkófával egészítve ki. Puskás Peti mindennapjait így érthető módon a zenekari teendők és próbák teszik ki, ugyanakkor jó célokra mindig szakít egy kis időt. A napokban például zenekari társaival Velence egyik körforgalmát „efottosították”.  

„Városi gyerek vagyok, így a kertészkedés nem tartozik a mindennapi elfoglaltságaim közé. De a barátnőmmel úgy gondoltuk, hogy kell valami, ami feldobja kicsit a lakást, így beszereztünk két cserepet: az egyikbe néhány klassz kis virágot, a másikba pedig praktikusan fűszernövényeket ültettünk. Nagyon jó érzés ránézni és tudni: ezeket mi nevelgettük. Saját fűszerrel ízesíteni az ételeinket pedig még egy pluszt ad a közösen főzött ételhez” – állítja Peti, aki öccsével, Danival ezúttal arról gondoskodott, hogy a Velencére érkező rendezvény neve a levegőből is jól látható legyen. 

„Velencén 5000 virágot ültettünk, amelyek az EFOTT40 feliratot formázzák. Az egész zenekar nagy természetvédő, olyannyira, hogy a fellépéseinkre, a tökéletes színpadkép megalkotásához egy csodálatos, 2,5 méter magas diszkófát is bevetünk – kezdte a frontember. – A The Biebers életében ez lesz az első fesztiválos nyár, úgyhogy talán mondanom sem kell, mennyire várjuk. Az EFOTT-on már többször voltam résztvevőként, de most először állok majd itt színpadon, úgyhogy Danival virágültetés után kicsit fel is mértük a terepet” – mondta el Peti. 

Fotó: EFOTT

Az énekest egyébként régi élmények is kötik a térséghez. „Gyerekkorunkban szinte minden hétvégén ide jártunk, rengeteg emlékünk fűződik ide. A legmaradandóbb talán az, amikor szó szerint katicainvázió volt a strandon. Több százezer kis bogár repkedett körülöttünk, és körülbelül egy perc után vissza kellett szállnunk a kocsiba, mert nem tudtunk tőlük arrébb menni. Elképesztő élmény volt.”

Bár katicainvázióra a szervezők semmiképp sem számítanak, az elképesztő élményt a The Biebers és a többi fellépő mellett, megannyi turisztikai és gasztronómiai program, kertmozi és számos sportélmény garantálja majd a velencei Vizi Várnál.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek