Starity

Ennyi mikróba kerül a kezedre, mire hazaérsz

2015. június 09. 10:10   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Látványos képeken mutatja be egy kaliforniai labortechnikus, hogy mennyi különböző bacilust és gombát tudunk összeszedni pár óra alatt.

hirdetés

Tasha Sturm, Cabrillo College
Fotó: Tasha Sturm, Cabrillo College

​Ez a ragyogóan színes Petri-csésze tele van baktériummal és gombával, amit Tasha Sturm saját nyolcéves fia kezéről vett le, miután az befejezte odakint a játékot.

A szakértő a kisfiú kezét először egy mikrobatenyésztésre alkamas zselébe nyomta, majd várt pár napot, hogy megnézze, mi minden fejlődött ki a tálkában. Annak ellenére, hogy a Petri-csésze tartalmától érdemes óvakodni, a kézen nem volt semmi veszélyesnek mondható dolog. Ennyi baci még teljesen normális, ráadásul bizonyos típusok még segítenek is fenntartani a normális immunrendszert.

Tasha Sturm, Cabrillo College
Fotó: Tasha Sturm, Cabrillo College

Az eltérő színek és alakzatok a baktériumok különböző mikroszkópikus jellemzői miatt ennyire eltérőek. Vannak, amelyek védekező membránokkal vannak felszerelve, egyesek pedig ostorokkal vagy csillókkal, hogy úszni is tudjanak.

Fotó: Tasha Sturm, Cabrillo College

via Boredpanda

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek