Starity

Mozivászonra viszik az Iqbal Farooqot

2015. június 14. 15:03   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A dán produkciós cég, a Miso Film tervbe vette, hogy elkészíti Manu Sareen gyermekkönyvsorozatának filmváltozatát. Az első fejezeten jelenleg Tilde Harkmap dán filmrendezőnő dolgozik.

hirdetés
Mozivászonra viszik az Iqbal Farooqot

Manu Sareen, az indiai származású dán parlamenti képviselő, tanár és szociális munkás, a nemi  egyenlőség  élharcosa választott hazájában. Több könyvet is írt, ezek közül a három kötetből álló Iqbal Farooq-sorozat a legismertebb és a legnépszerűbb.

A főszereplő, Iqbal egy nagy fantáziával megáldott, elbűvölő 13 éves kissrác, aki különböző izgalmas kalandokba keveredik. A készülő filmben a gyerekek véletlenül felrobbantják az iskolát egy otthon készített robbanóanyaggal, amit két bűnöző akar megszerezni, hogy felrobbantsák a híres koppenhágai vidámparkot, a Tivolit. Fariq nem emlékszik a pontos receptre, így a bűnözők elrabolják a hatéves Dinduát. Fariq természetesen nem hagyja annyiban a dolgot és a barátaival mentőakciót szervez, hogy megmentsék Dinduát és a Tivolit is.

Az Iqbal Farooq and the Black Pierrot forgatása Kopenhágában és Djurslandban zajlik, Tilde Harkamp irányítása alatt, aki több filmsorozatot is készített korábban. A forgatókönyvet a szupermodellből lett diplomás pszichológus és elismert író, Renée Simonsen írta, a főszerepekben pedig olyan dán gyermekszínészek láthatóak, mint Hircano Soares (Iqbal), Arien Alexander Takiar (Tariq) és Liv Leman Brandorf (Sille). A felnőttszerepeket Rasmus Bjerg, Andreas Bo, Moowgliie Duissara, Runi Lewerissa és Sara Massoudi alakítja majd.

A bemutatóra december 17-én kerül sor.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek