Starity

Adam Lambert a kiábrándultságból szerzett inspirációt

2015. június 14. 13:01   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adam Lambert interjút adott a Los Angeles Timesnak, amiben beszámolt a kiábrándultság érzéséről, és arról, hogyan hatott rá, hogy a második lemeze kereskedelmileg megbukott.

hirdetés
Adam Lambert a kiábrándultságból szerzett inspirációt
Fotó: Los Angeles Times

A 33 éves énekes túlvan két nagylemezen, egy világturnén, és három közös koncertsorozaton a világhíres Queen rockbandával, ahol Freddie Mercury helyébe lépett. Adam Lambert 2014-ben kiadót váltott, és a világ legnagyobb producereivel dolgozott együtt, Max Martinnal és Shellbackkel. A Warner Bors. Records hisz Lambert tehetségében, és bővíteni szeretné a rajongótáborát, ami az RCA-nek nem sikerült a 2012-es Trespassing nagylemezzel.

– Mi inspirált a The Original High-nál, hogy új irányba menj el?

– A baráti körömet vizsgáltam az évek folyamán, és feltűnt, hogy szinte mindenki kiábrándult és elégedetlen.

– Mivel kapcsolatban voltak kiábrándultak?

– Az emberek nem tudják ezt megfogalmazni, talán nem is tudnak róla, nem realizálják, mi ez az egész. Egy általános melankólia, elégedetlen vagy, többre vágysz. Kutatsz valami után, de nem tudod rátenni az ujjad valamire és azt mondani, hogy az megfelel neked. Ez az első nagy dolog, amiről írni akartam. Ebben az évben töltöttem be a 33 életévemet, és úgy vagyok, hogy oké, tudom most már, hogy ki vagyok; az identitás nem olyan nagy kihívás többé. A kihívás az, hogy kitaláljam, mit is akarok az élettől.


Dal az első extázisról, amit üldözünk – avagy a The Original High, ami elsőként íródott meg a lemezre

– És a karrieredtől...

– Igen, mielőtt ez az egész megfogalmazódott volna bennem, már megjelent a második lemezem, a Trespassing. Izgatott voltam, mert a kritikusok jól fogadták, büszke is voltam a végeredményre. Ellenben nem igazán jött be az az elképzelésem, amit kereskedelmileg vártam volna tőle.

– Milyen hatással volt ez rád?

– Szomorú lettem. Szerettem volna, ha több dal eljut a rádiókhoz, és ha tudok csinálni vele egy ütős turnét, na meg még több videoklipet.

– Mi történt?

– Sok minden. Nem fogok ujjal mutogatni, de azt hiszem, voltak olyan kreatív és üzleti döntések, amik nem igazán váltak be.

– Az embereket a személyiséged vonzotta az American Idol alatt, nem a körítés, amit a Trespassinggel csináltál. A The Original High többet mutat belőled, oda vezet vissza.

– Ez megalapozottabb és nem is próbálja túlerőltetni a dolgokat. Nem azt mondom, hogy az előző munkám túlzás lett volna, de szándékosan emelkedett, stilizált és színházi volt. Ez szándékos volt, ezt akartam csinálni. Ezután éreztem úgy, hogy végeztem ezzel. Szerettem volna kanyart venni és egy más helyre kerülni.

– Milyen érzés volt, hogy Max Martin és Shellback dolgozni akart veled? Ők írják a slágereket Britney Spearsnek és Taylor Swiftnek.

– Nagyon lelkes voltam. Otthagytam az RCA-t, voltak demóim, és el kellett gondolkoznom ismét, hogy biztos jó úton járok? Ez való nekem? Utána találkoztam velük, és azt mondták, ők hisznek bennem. Sokat jelentett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek