Starity

Courtney Love a Soaked In Bleach megjelenése ellen küzd

2015. június 17. 22:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Immár több mint 20 éve munkálkodik Courtney Love ellen Tom Grant magánnyomozó, aki Soaked in Bleach címmel készített filmjének középpontjába a Kurt Cobain meggyilkolásával vádolt énekesnőt helyezte.

hirdetés
Courtney Love a Soaked In Bleach megjelenése ellen küzd

Tom Grant Kurt Cobain halála óta gyanakszik arra, hogy a legendás zenész idegenkezűség áldozata lett, legnépszerűbb elmélete szerint pedig maga Courtney Love tette el láb alól a férjét. Teóriáját világszerte hirdette az évek során, és sokan mellé álltak, ám mindeddig nem sikerült rábizonyítania semmit a hányatott sorsú énekesnőre. Grant a Montage Of Heck sikerén felbuzdulva megsiettette a Soaked In Bleach című alkotás befejezését, mely június 11-én debütált első ízben az Egyesült Államokban.

Cobain özvegyét érthető módon felháborította a filmből áradó mocskolódó vádaskodás, így jogi útra terelte abbéli kívánságát, hogy szüntessék be a mozik a film vetítését. Courtney a bizonyítékok hiányára, valamint az érzelmi traumára való tekintettel a következő közleményt bocsátotta nyilvánosságra ügyvédjei által.

Amellett, hogy az alkotás rágalmazza és hamis vádakkal illeti Ms. Cobaint, szándékos érzelmi stressznek teszi ki, valamint rossz színben tünteti őt fel és üzleti kárt eredményez neki. Ms. Cobain évek óta fenyegetéseknek van kitéve azon alaptalan elméleteknek köszönhetően, melyeken maga a film is alapszik, és csak tovább tetézi annak lehetőségét, hogy érzelmi és anyagi kárt szenvedjen.

A közlemény mellett természetesen nem ment el szó nélkül a Soaked In Bleach stábja sem, akik ekképp reagáltak Courtney megmozdulására:

„Éretetlenül állunk a Courtney Love ügyvédjei által küldött fenyegető levelek előtt, melyeket az ország területén található összes mozihoz eljuttatott. A legtöbb a Soaked In Bleach megjelenése előtti héten érkezett, melyek feltehetően azelőtt íródtak, hogy Courtney vagy a mögötte álló ügyvédek láthatták volna. Nyilvánvalóan azt remélte, hogy ezzel a lépéssel visszariaszthatja a tulajdonosokat a film bemutatásától. Szerencsére csak nagyon keveseket sikerült megfélemlítenie. Mi magunk még csak most láttuk, miről is szól valójában a levél: egy gyenge támadás a szólásszabadság jogai, a szabad véleménnyilvánítás és választás ellen.

Courtney Love ostoba vádakkal kíván erőfeszítéseket tenni az ellen, hogy célt érjen a film, mely dokumentumokkal alátámasztva vizsgálja Kurt Cobain halálát, és megkérdőjelezi mindazt, amit a sajtó közvetített az ominózus eseményről. A filmben prezentált legtöbb vélemény és elmélet a Tom Grant által összegyűjtött tényeken alapszik. Ő az a magánnyomozó, akit Courtney Love a Kurt holttestének megtalálása előtti héten bérelt fel. Tom rövidesen gyanút fogott, így attól kezdve a közte és Courtney között lejátszódó beszélgetéseket rögzítette egészen Kurt haláláig. A film készítése során ezeket a felvételeket használtuk, hogy reprezentáljuk Tom Courtney-val, valamint Kurt belső körének tagjaival való találkozását. Mindemellett bemutatjuk Norm Stamper [az akkori seattle-i rendőrfőkapitány], valamint a vezető törvényszéki patológus, Dr. Cyril Wecht véleményét is, akiket arról kérdeztünk, lehetséges-e, hogy Kurt öngyilkosságot követett el.

Courtney Love és az ügyvédjei nyilvánvalóan nem helyeslik, hogy a film által újra megnyílik a Kurt halálát firtató nyomozás, ugyanakkor tiszteletben kell tartaniuk az első módosítást, valamint az emberekre kellene bízniuk, hogy maguk döntsék el, miben és kinek hisznek.”

Az ügyben egyelőre nem született döntés, ám némiképp Courtney-nak kedvez, hogy a film fele annyira sem bizonyult sikeresnek, mint a Kurt Cobain hivatalos életrajzaként megjelent Montage Of Heck

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek