Starity

Rúzsa Magdi agarakkal és versenylóval melegít a Derbyre

2015. június 29. 16:04   |   Szerző: Red Lemon Média

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rúzsa Magdi már gőzerővel készül a Derby és Gasztroangyal Fesztiválra, ám nem csak különleges hangját edzi a pénteki fellépésre. Az énekesnő versenyagarak és egy versenyló társaságában vette szemügyre a Kincsem Parkot, ahol pénteken az izgalmasnak ígérkező galopp-, agár- és ügetőversenyek után nagyszabású koncertet ad majd.

hirdetés
Rúzsa Magdi agarakkal és versenylóval melegít a Derbyre
Fotó: Red Lemon Média

Rúzsa Magdi gyerekkora óta az állatok nagy rajongója. „Ez az én gyereknapom” – mondta el az énekesnő, miközben gyönyörű és gyors agarakkal, valamint Nikével, a hároméves versenylóval együtt járt körbe a Kincsem Parkban.

A művész elmesélte, hogy életének legmeghatározóbb élményei közül sok a lovakhoz és a lóversenyzéshez kötődik. „Az egyik legjobb barátnőm családjának versenylovai voltak. Közöttük nőttem fel, megismertem őket és nagyon közel éreztem magam hozzájuk lelkileg. A gyerekkorom szerves részét jelentették, etettük őket, segítettünk a felkészítésükben és elkísértük őket a versenyekre is. Egyszer-egyszer még azt is megengedték, hogy felüljünk a hátukra.”

Az énekesnő lovakkal kapcsolatos gyerekkori élményei néhány esztendővel ezelőtt felelevenedtek. „Pár éve megpróbálkoztam a festéssel, hogy így is kiadhassam az érzéseimet magamból. Az első képem egy Heléna nevű ló itatóvödrét ábrázolta, amelyet a gyermekkori emlékeim ihlettek. Ebből is látszik, hogy a lovak milyen meghatározó szerepet töltöttek be az életemben... Egyszer jelen lehettem egy csikó születésénél is, az is hatalmas élmény volt” – mesélte az énekesnő, aki a kutyákat is imádja – édesapja régebben még tenyésztéssel is foglalkozott. 

Rúzsa Magdi | Fotó: Red Lemon Média

Agárversenyt még csak a televízióban láttam, ezért nagyon izgatott vagyok, hogy végre élőben is végigszurkolhatom majd ezeknek a csodás négylábúaknak a megmérettetését a Derbyn. Külön öröm számomra, hogy találkozhattam a Moonlight-Hunter Kennel versenyagaraival. A kedvencem Grafit, a szürke agár volt”.

Magdit a Kincsem Parkban az állatok szépségén kívül a régi épületek is lenyűgözték. „Nagyon örülök, hogy felújítják a történelmi épületeket. A régi versenyek hangulatát idézik fel bennem, amikor a lóversenyre járásnak még nagy hagyománya volt, a hölgyek hatalmas kalapban vonultak ki a lelátóra. Boldog lennék, ha sikerülne visszahozni ezeket az időket, és a lóversenyek ismét elegáns és népszerű társadalmi események lennének” – mondta el az énekesnő.

Július 3-án, pénteken, az izgalmasnak ígérkező galopp-, agár- és ügetőversenyek után Rúzsa Magdi fokozza majd a hangulatot: 21.00 órától nagyszabású koncertet ad a Kincsem Parkban. A futamok és az élvezetes zene mellett az ország legkülönlegesebb ízei is várják majd az érdeklődőket a rendezvényen, ahol idén először fonódik össze a tradicionális lóversenysport a nagy múltú magyar gasztronómiával.

Rúzsa Magdi | Fotó: Red Lemon Média

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek