Starity

Hírességekkel ünnepelt hazánk egyik legnevesebb étterme

2015. június 29. 16:04   |   Szerző: Red Lemon Média

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Visszafogott elegancia, káprázatos show, ínycsiklandó finomságok – zártkörű partit adott a főváros legjobb éttermei között számon tartott Babel Budapest. A fine dining konyha egyik hazai éllovasa újjászületésének első évfordulójára szervezett exkluzív fogadást, ahol a különleges fogások mellett a Freelusion Dance Company nemzetközi sikerű műsora is bemutatkozott. Az egész estés rendezvény vendégeinek sorában olyan ismert emberek is feltűntek, mint D. Tóth Kriszta, Liptai Claudia, Görög Zita, Iszak Eszter, Debreczeni Zita és párja, Gianni, valamint Árpa Attila.

hirdetés
Hírességekkel ünnepelt hazánk egyik legnevesebb étterme
Fotó: Red Lemon Média

Születésnapi díszbe borult a Piarista köz. A főváros egyik kulináris központjaként ismert, megújult Babel Budapest első évfordulója alkalmából rendhagyó környezetben, páratlan gasztronómiai élménnyel várta vendégeit. A résztvevők olyan specialitásokba is belekóstolhattak, mint a libamáj ferrero, a pácolt fogas görögdinnye tartárral, vagy a marcipánnal és robbanós cukorral töltött házi konyakos cseresznye. A hangulatot a Freelusion Dance Company előadása fokozta, akik az America’s Got Talent műsorában hatalmas sikert arattak a fényeket és táncot ötvöző egyedülálló produkciójukkal, amellyel itthon első alkalommal álltak színpadra. 

D. Tóth Kriszta is örömmel tett eleget a meghívásnak: „A jó alapanyagokon, a kreativitáson és szervizen túl egy étteremnél számomra a személyesség is nagyon fontos, ami itt tökéletesen megvalósul – vélekedett Kriszta. – Szeretem, ha egy konyha sokszínű, mi magunk azok vagyunk a családban. Szeretek új ízeket kipróbálni, eszem húst, de például a vegán fogásokat is szívesen fogyasztom” – tette hozzá az ismert író-műsorvezető.

A születésnapi forgatagban a divatvilág színe-java is megfordult, többek között a USE, Szegedi Kata, Benus Dani és Lakatos Márk, aki már régi törzsvendégnek számít: „Szeretem, ha egy étterem nem csupán egy étterem, hanem egy hangulatokkal és érzésekkel áthatott színpad, egy tér, amelyben az elejétől a végéig minden meg van komponálva. A Babel tökéletesen megtestesíti ezt, Hubert pedig kiváló ceremóniamester” – mondta Márk, aki Wossala Rozinával érkezett a helyszínre. 

„Büszke vagyok arra, hogy olyan csapat áll mögöttem, amely a kezdetek óta stabil részét képezi az étteremnek. Bátran mondhatom, hogy sikeres évet zártunk, rengeteg pozitív visszajelzést kapunk mind hazai, mind nemzetközi frontról.  Idén tavasszal debütált a Magyarországon egyedülálló fine dining vegán menüsorunk, ami nagy sikernek örvend, pár napja pedig elnyertük az év éttermi mosdója díjat is” – mondta Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel Budapest, a KIOSK és a Terasz éttermek tulajdonosa. 

A program részeként többen egy-egy személyes üzenettel ellátott könyvvel érkeztek a helyszínre, amelyek a későbbiekben a Babel étteremben található minikönyvtár részét képezik majd, ahol Hlatky-Schlichter Hubert tulajdonos és Lőrincz György chef szakmai és személyes kötetei is megtalálhatóak.

Az exkluzív estre a szakmai partnerek és kollégák mellett olyan további ismert személyiségek is ellátogattak, mint Pataki Ági, Mautner Zsófi, Jókuti András, Baronits Gábor, Csonka András és Vajda Pierre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek