Starity

Elképesztő átváltozáson ment át a szépségblogger

2015. július 04. 20:08   |   Szerző: LexiCobain

Napjainkban egyre nagyobb teret hódít magának az a trend, mely szerint egy nő smink nélkül is lehet gyönyörű, így nem csoda, hogy kedvenc sztárjaink is megváltak make-upjuktól néhány selfie erejéig. Joggal merül fel a kérdés, mi a helyzet azokkal, akik kénytelenek a csodakencék alá rejteni hibás bőrüket? Em Ford szépségblogger tanulságos kisfilmjének középpontjába ezt a problémát állította.

hirdetés
Elképesztő átváltozáson ment át a szépségblogger

A népszerű szépségblogger, Em Ford néhány héttel ezelőtt döntött úgy, hogy megmutatja követőinek közel sem tökéletes bőrét. Természetesen a rosszakarók kommentjei sem várattak sokáig magukra, ezzel fájdalmat okozva a fiatal lánynak. Em ennek hatására még inkább arra ösztönözte az övéhez hasonló bőrhibákkal rendelkező fiatalokat, hogy ne féljenek elmesélni a történetüket, és igenis ők is lehetnek szépek!

„Az elmúlt néhány hónapban több ezer üzenetet kaptam a világ minden tájáról olyan emberektől, akik hozzám hasonlóan aknétől szenvednek vagy szenvedtek korábban, ennek következtében pedig bizonytalanná váltak és önértékelési problémák alakultak ki náluk.

Éppen ezért szerettem volna készíteni egy filmet, hogy megmutassam, a közösségi média milyen irreális elvárásokat támaszt a nőkkel és férfiakkal szemben. Az Egy nap, sok arc kihívás ma olyan, mint a társadalmunk: azt szoktuk meg, hogy hamis képet kapunk a tökéletességről, és ezekhez az irreális szépségszabványokhoz hasonlítjuk magunkat. Így persze nehéz arra emlékeztetned magad, ami mégis a legfontosabb, hogy GYÖNYÖRŰ VAGY.

hirdetés

Gyönyörű vagy – nem számít, milyen tökéletlennek, milyen lehangoltnak érzed magad amiatt, ahogyan kinézel, milyen nehezen találsz barátokat vagy hogy mennyire kevéssé érzed magabiztosnak magad. Higgy önmagadban, és ne engedd senkinek, hogy elhitesse veled, nem vagy szép – még önmagadnak sem!” – olvasható Em blogján, melyben arra is felhívja sorstársai figyelmét, hogy ne féljenek megosztani az ezzel kapcsolatos érzéseiket és tapasztalataikat.

Rá sem bírok nézni, Mi a franc történt az arcával?, Rettenetesen csúnya az arca, Ijesztően ronda, Most komolyan: mosta már meg valaha is az arcát?, Gusztustalan vagy – csak hogy néhányat említsünk azon gyűlölködők kommentjeiből, akik aknés arcbőre miatt csúfolták a fiatal bloggert. Em azonban nem csüggedt el, csak azért is megmutatta: egy kevés smink csodákra lehet képes főleg azokkal, akik hozzá hasonló bőrproblémákkal küzdenek. Természetesen ekkor sem maradtak el a rosszindulatú megjegyzések, miszerint a lány csak sminkkel lehet szép, és ezáltal átverve érezhetik magukat az emberek, ha találkoznak az igazi arcával. Em célja a videóval az volt, hogy megértesse a hozzá hasonlóakkal, igenis lehet ezekkel a problémákkal élni, és nem főbenjáró bűn, ha valaki smink segítségével kíván javítani megjelenésén.

Természetesen nem Em az egyetlen, akit a világhálóra feltöltött képei miatt atrocitások érnek. Ezért is fontos számára, hogy üzenete eljusson az önértékelési problémákkal küzdő fiatalokhoz, hiszen ő maga is átélte, milyen, amikor megalázzák az embert megjelenése miatt. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek