Starity

Trónok harca: a nyolcadik évad után előzménysorozat?

2015. augusztus 01. 09:09   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az HBO most először nyilatkozott hivatalosan a Trónok harca sorsáról, valamint kiderült, hogy a sorozat vége után sem szeretnének elbúcsúzni Westerostól.

hirdetés
Trónok harca: a nyolcadik évad után előzménysorozat?
Fotó: Marc Hom/Entertainment Weekly

Az HBO programigazgatója, Michael Lombardo a Television Critics Association-sajtókörút keretei között beszélt egy kicsit a csatorna legsikeresebb sorozatának sorsáról, valamint egy érdekes ötletet is felvetett, mellyel minden bizonnyal felcsigázta a rajongókat.

Korábban a Trónok harca készítői, David Benioff és Dan Weiss azt nyilatkozták, hogy összesen hét évadot terveznek a népszerű sorozatnak, ám az HBO mellett A tűz és jég dala könyvsorozat szerzője, George R. R. Martin is kifejezte kételyeit, miszerint az általa megalkotott történetet nem lehet hét szezonban összefoglalni.

A csatorna Lombardo képviseletében így nyilatkozott a széria végéről: Soha nem mondtuk, hogy hét évadot szeretnénk. A kérdés mindig is az volt, hogy hány szezont szeretnénk még a hetedik után. David és Dan úgy gondolják, hogy a jövőre érkező hatodik évad után még kettő van hátra, de mi örülnénk neki, ha meggondolnák magukat és további évadok is készülnének. Jelenleg is ezen dolgozunk.

Az HBO elkötelezettségét figyelembe véve akár több évad is készülhet nyolcnál, azonban a Trónok harca végét követően sem szeretnének búcsút mondani a világnak, mely több millió nézőt vonzott a képernyők elé.

Mi mindenre nyitottak vagyunk, amit David és Dan kitalálnak. Minden tőlük függ. Mi szívesen készítenénk egy előzménysorozatot, annak ellenére is, hogy egy nagyon komplex és hatalmas történetet kell elmesélnünk. De egyelőre erről nem folynak a tárgyalások.

A lehetséges előzménysorozatokhoz George Martin A tűz és jég világa – A Trónok harca és Westeros ismeretlen históriája című könyvét vennék alapul, mely a Hajnalkortól egészen Robert király uralmáig vázolja fel Westeros történelmét, több mint 10 000 évet magába foglalva.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek