Starity

Folyamatos lelki terrorban tartják Kurt Cobain lányát

2015. augusztus 02. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nirvana legendás frontembere, Kurt Cobain immár több mint 21 éve halott, ennek ellenére a mai napig nem nyugodhat békében. A zenész most 22 éves lánya születése óta áldozata a pletykáknak, és a Cobain halálát el nem fogadó rajongók zaklatásainak.

hirdetés
Folyamatos lelki terrorban tartják Kurt Cobain lányát
Fotó: Heidi Slimane

Mintha egy örökkévalóság telt volna el Kurt Cobain 1994-es halála óta, ám a kedélyek mit sem csillapodtak az évek során. A hivatalos halottkémi jelentés szerint az akkor 27 éves zenész halálát saját Remington vadászpuskája által ejtett fejlövés okozta, melyet feltehetően önkezével követett el, ám sokan megcáfolni kívánják az önkezűséget. Tom Grant magánnyomozó immár évek óta hangoztatja népszerűvé vált elméletét, miszerint Kurt gyilkosság áldozata lett, mely teóriáról Soaked In Bleach címmel forgatott filmet, melynek megjelenése ellen a zenész özvegye és lánya is hevesen tiltakozott – mindhiába.

A rajongóknak azonban ez sem elég, egyenesen követelik, hogy a seattle-i rendőrség nyilvánosságra hozza azon képeket, melyeket a zenész holttestének megtalálásakor kattintottak el. A The Guardian szerint a napokban kerül bíróság elé az ügy, ugyanis Richard Lee televíziós személyiség a képek nyilvánosságra hozásával szeretné bebizonyítani, hogy Cobain nem önkezével vetett véget az életének. 

A zenész özvegye, Courtney Love és lánya, Frances Bean Cobain fizikai és pszichológiai okokra hivatkozva kérték a bíróságot, hogy ne tegyen eleget a vádaskodóknak ez ügyben, hiszen így is nap mint nap szembe kell nézniük a férj és apa által hátrahagyott űrrel. Rengeteg személyes problémával kellett már eddig is szembenéznem apám halála miatt. Nagyon nehéz lenne számomra még azzal is megbirkózni, hogy azok a képek napvilágra kerüljenek. Leírhatatlan fájdalmat okozna számunkra, ha a fotók nyilvánosságra hozatalát meg kellene élnünk pusztán a szenzációhajhászás végett – írta levelében Frances.

A 22 éves lány arról is beszámolt, hogy apja rajongói több ízben is inzultálták, nemrégiben például egy fanatikus az ő távollétében tört be kaliforniai otthonába, és három napig várakozott, míg Frances haza nem ért a nyaralásából. Tettét azzal indokolta, hogy úgy hiszi, Kurt lelke a halálakor Francesbe szállt – és ez csak egy történet a rengeteg közül.

A fotók közzététele újra felszakítaná a régi sebeket, mely nekem és a családomnak állandó, véget nem érő és szükségtelen fájdalmat és szenvedést okozna, arról nem is beszélve, hogy a személyiségi jogok brutális megsértése lenne. És persze soha többé nem tudnám kitörölni az agyamból azokat a kísértő és felkavaró felvételeket. El sem tudom képzelni, mekkora traumát okozna nekem és oly sok mindenkinek, ha nyilvánosságra kerülnének – indokolta fellebbezésében Courtney is.

A bíróság elutasította Richard Lee kérelmét arra hivatkozva, hogy az állításainak helytállóságát bizonyító képek feltárása súlyosan sértené az áldozat személyiségi jogait, valamint családjának a magánélethez való jogát. Lee azonban elszánt és nem adja fel, a Cobain család pedig arra kér mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket ebben a nehéz időszakban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek