Starity

Eljátszotta terhességét a panda, hogy jobban bánjanak vele

2015. augusztus 08. 11:11   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Légkondicionált szoba, temérdek gyümölcs és bambusz – ez jár azoknak a lánypandáknak, akik kölyökkel ajándékozzák meg a Taipei Állatkertet.

hirdetés
Eljátszotta terhességét a panda, hogy jobban bánjanak vele
Fotó: Associated Press

Mi mindenre lennél képes a kedvenc ételeidért és egy légkondicionált helyiségért a nyári forróságban? Bármire? Ebben erősen kételkedünk! A Taipei Állatkert egyik pandája, Yuan Yuan viszont egészen messzire elment mindezek miatt: olyannyira vágyott a jobb körülményekre, hogy vemhességet tettetve átverte a gondozókat – írta a Huffington Post.

Az állat ugyanis a terhesség jeleit kezdte produkálni, vagyis étvágytalan volt, megvastagodott a méhe és emelkedett székletének progeszteronszintje, így az állatkert dolgozói rögtön megörültek, hogy kispandával ajándékozza majd meg őket. Ez pedig azért is nagy dolog, mivel a fogságban tartott pandák szaporodása nem gyerekjáték és Yuan Yuan pont az év elején esett át mesterséges megtermékenyítésen.

A vemhes pandákat Taipeiben és sok más állatkertben is a lehető legjobb ellátásban részesítik: külön szobákat kapnak, amik ráadásul légkondicionáltak, éjjel-nappal a figyelem középpontjában állnak és ételadagjukat is drasztikusan megnövelik.

Yuan Yuan 2013-ban már világra hozott egy kölyköt, így jól tudja, hogy igazi királynőként kezelnék, ha ismét terhes lenne. Terveit azonban áthúzta az ultrahang, hiszen kiderült, hogy szó sincs egy újabb bébipandáról.

Tuan Tuan és Yuan Yuan | Fotó: Associated Press

Egyébként nem ez az első eset, hogy egy panda eljátssza vemhességét. Tavaly a Chengduban található Óriáspandaszaporító Kutatóközpontban (Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding) élő Ai Hin is beetette gondozóit, akik nagyot koppantak, hiszen pandájuk lett volna a legelső a világon, akinek szülését élőben közvetítették volna.

Sok szakértő azonban úgy véli, a pandák nem tettetik terhességüket, hanem mivel nagyon érzékenyek, a helytelen gondozás miatt elveszíthetik kölyküket és ezután továbbra is produkálják a várandósság tüneteit. Viszont akadnak olyanok is, akik azt állítják, hogy a pandák folyamatosan „gyakorolják” a vemhességet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek