Starity

Szerelmi háromszög – gyönyör a köbön vagy egymás szorításában?

2015. augusztus 11. 13:01   |   Szerző: SchisCom

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szerelmi háromszög kimeríthetetlen téma – szinte nincs olyan nő vagy férfi, aki ne lett volna már érintett a kérdésben. Számtalan írás olvasható az interneten arról, hogy mi a teendő akkor, ha egy kihűlt párkapcsolatban egyszer csak azon vesszük észre magunkat, hogy párunk már másnál keresi a boldogságot, vagy épp mi kacsingatunk új partner felé, esetleg mi kerültünk pótkerék szerepbe. Vajon csak arról van szó, hogy azt a hiányt próbáljuk meg pótolni, amit párunktól nem kaphatunk meg, vagy valóban mély érzelmi kötelék fűz minket a másikhoz? Ezt a témát dolgozza fel az augusztus 13-án mozikba kerülő A csajom barátnője című film, azzal a csavarral, hogy ebben a háromszögben mindenki megcsal mindenkit, ráadásul mindenki szerelmes.

hirdetés
Szerelmi háromszög – gyönyör a köbön vagy egymás szorításában?

Egy párkapcsolatot két ember alkot, ahol a kapcsolatban hűséget, őszinteséget és monogámiát várunk partnerünktől, akivel szeretnénk egymás igényeit kielégíteni. Ez az a kapcsolati minta, amit a mai társadalom alapvető normaként fogad el. Azonban előfordulhat, hogy valami mégis hiányzik, valami mégsem működik, nem azt kapjuk a másiktól, amit vártunk a kapcsolat elején, és ahelyett, hogy megpróbálnánk megoldani a problémát, feleleveníteni a régi szenvedélyt és intimitást, inkább a könnyebb utat választjuk: pótlékot keresünk, egy másik embert, aki majd betölti az űrt az életünkben.

Az izgalom az az érzés, ami miatt a legtöbben belemennek egy viszonyba. Az új, az ismeretlen mindig mámorítónak és érzékinek tűnik, megfűszerezve a lopott találkák különleges izgalmával. De ez vajon meddig maradhat így? Vajon csak érzékiségről, kémiáról van szó? Csak a titkos viszony adta részegítő érzés miatt érezzük ezt a mindent elsöprő szerelmet? Mi lenne a helyes? A kapcsolat, amelybe beférkőzhetett az a bizonyos harmadik, valószínűleg közel sem volt olyan harmonikus, kiegyensúlyozott és tökéletes, mint ahogy gondoltuk…

Örökzöld téma, amely évszázadok óta regények, filmek, kabaréjelenetek és napi pletykák jelentős százalékát adja. Egy ilyen történtet dolgoz fel Jérôme Bonnell új filmje is, azonban egy teljesen más megvilágításból. A csajom barátnője esetében Charlotte és Mélodie régóta jó barátnők, régebb óta, mint hogy felfedezték volna egymás iránti mélyebb vonzódásukat. Senki nem láthatta előre, hogy Charlotte barátja is beleszeret a lányba. Azt pedig végképp nem, hogy hármójuk közül senki nem lesz képes eldönteni, kit is akar jobban a másik kettő közül. Marad hát a bujkálás, a hazudozás, a szerelmes együttlét a tetőn, a titkos SMS-ek és a kétség: vajon csak szexuális fantáziáikat élik ki ilyen hevesen, vagy valóban mély érzelmi kötelék köti össze mindhármukat?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek