Starity

A világ harmadik legsikeresebb filmje a Jurassic World!

2015. augusztus 17. 19:07   |   Szerző: TheDanush

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Jurassic World őrületes rekordokat döntöget, így nem csoda, hogy nemrégiben a világ harmadik legsikeresebb filmjének kiáltották ki.

hirdetés
A világ harmadik legsikeresebb filmje a Jurassic World!

A kritikusok által is kedvelt Jurassic Worldnek már egy hétvége is elég volt arra, hogy hatalmas bevételt hozzon a készítőknek, ezzel majdnem új rekordot felállítva. Így nem meglepő, hogy picivel több, mint egy hónap után akkora sikernek örvendett, hogy megelőzte a 2012-ben bemutatott Bosszúállók első részét, így a világ harmadik legsikeresebb filmjének helyére lépett elő.

A Marvel három évvel ezelőtt megjelent sikerfilmje 1,520 milliárd dollárral tartotta egészen sokáig harmadik helyét. Ám úgy látszik, a mozilátogatók számára még mindig jobban fekszenek a dinoszauruszok, ugyanis 1,522 milliárd dollárral a Jurassic World maga mögé utasította a szuperhősöket.

Érdekesség, hogy a film még így is messze le van maradva az első két helyet elfoglaló művek (Avatar, Titanic) mögött. Az 1997-ben bemutatott Titanic ugyanis eddig 2,17 milliárd dollárt zsebelt be, míg a 2009-es Avatar 2,78 milliárd dollárt hozott készítőinek.

A hatalmas siker és bevétel fényében nem meglepő, hogy a készítők máris beruháztak a folyatásra, mely az előrejelzések szerint 2018 nyarán érkezik a mozikba.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek