Starity

Két nap a Szigeten Ellie Gouldinggal és Aviciivel

2015. augusztus 18. 17:05   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Véget ért az idei Sziget, amin mintegy 440 ezer ember vett részt idén is. A legnagyobb nevek közé tartozott Robbie Williams, Florence + The Machine, Avicii, Kings of Leon, Ellie Goulding és Martin Garrix.

hirdetés
Két nap a Szigeten Ellie Gouldinggal és Aviciivel
Fotó: Halmai Klaudia

Idén két napra kaptunk belépést a Sziget fesztiválra, amit csütörtökön és pénteken használtunk fel. A Szabadság Szigetére csütörtök este érkeztünk meg és vettük át a press passunkat, elcsípve a brit Foals banda ütős fellépését.

Mind a hangulat, mind az emberek topon volt, ahogy az elvárható, és rengeteg színes személyiséggel futhattunk össze. A külföldiek nagyon beszédesek és barátkozósok, éltetve a magyar lányok szépségét.

A VIP-részleg idén háromszor akkora volt, mint az előző években, bár az ülőhely így sem volt elég. A fesztiválon belül így kialakult egy külön buli a VIP-jegyesek, sztárvendégek és a sajtó részére. Ennek ellenére, a hangulat a kintihez nem hasonlítható, így mi szívesebben töltöttük az időnket a Szigeten járkálva.

A VIP-részleg nagyon látványosra sikeredett / Fotó: Halmai Klaudia & Kozma Vivien

Ellie Goulding a végére teljesen kifulladt

A csütörtök sztárvendége Ellie Goulding volt, aki 21.30-tól 23 óráig szórakoztathatta a csaknem 60 ezer embert, aki kijött megnézni őt. Előjáróban, aki Gouldingnak nem rajongója, az nem szórakozott olyan jól. Az énekesnő nem show-t csinált, hanem koncertet adott, a dalainak 60%-a ismeretlen volt, amire rátett egy lapáttal, hogy egyáltalán nem volt kommunikatív. A koncert felénél a közönség egynegyede már ült, várva azokat a dalokat, amiket ismernek a brit énekesnőtől, aki a műsorának végére teljesen kifulladt. A kezdés az Outside slágerével erős volt, majd a zárószámot, a Love Me Like You Do-t, már inkább a közönség énekelte, mint ő. Aki rajongóként ment oda, az imádta minden percét.

Álmom vált valóra, hogy ott lehettem a koncertjén. Az első sorban álltam, s Ellie látta a táblámat, majd rám mosolygott. A közös kép most nem jött össze, de ameddig rá vártam, MO készített velem egy szelfit. Egy felejthetetlen élményt kaptam! – mondta Peti.

Nemcsak a rajongók imádták Ellie-t Budapesten, hanem a brit csillag is fővárosunkat. A sztár lelkesen posztolgatott Instagram-oldalán Magyarországról, továbbá elmondta, reméli egyszer visszatér hozzánk – talán az új lemezével, ami hamarosan megjelenik.

Pénteken 17.45-től a Primadonna énekesnője szórakoztatta a közönséget, a Marina and the Diamonds. A résztvevők szerint nagyon beszédes és laza volt, illetve megerősítette, hogy decemberben visszatér Budapestre, egy önálló turnéval.

Instagram / Marina and the Diamonds

Avicii az év buliját hozta össze

Az este nagy durranása mégis Avicii volt, akiről izgatott beszédfoszlányokat kaptunk el mind a fesztivál területén, mind a VIP-részlegben. A svéd lemezlovas magángéppel érkezett hazánkba, és a leszállás előtt elrepült a sziget felett is, hogy lássa, mire vállalkozik.

21.30-ra teljesen megtelt a nagyszínpad előtti terület, szinte mozdulni nem lehetett a sok embertől, aki miatta gyűlt össze a téren – számszerint 90 ezer. A DJ pontosan kezdett egy látványos intróval, ami a Waiting for Love slágerét vezette fel. Ezután nem volt megállás, Avicii az év buliját hozta össze, amihez hozzájött az is, hogy a tömeg is adta magát, és egy emberként mozgott a legnagyobb slágereire másfél órán keresztül. A svéd sztár egy óra elteltével köszöntötte a közönségét, és elmondta, hogy nem igazán tudta, mire vállalkozott, de abszolút le van nyűgözve. Emellett, mivel ilyen fantasztikus buli kerekedett, először Magyarországon mutatta be a legújabb dalát.

 

Avicii (@avicii) által közzétett fénykép,

 

Avicii (@avicii) által közzétett fénykép,

A majdnem két órás szettjét a Wake Me Up slágere zárta, majd minden elsötétült, és Avicii ahogy jött, úgy el is tűnt a színpadról.

Nemcsak a jó hangulat, de a szemét is maradt / Fotó: Halmai Klaudia

A közönség a tegnapi záráshoz képest fel volt pörögve, és a 90 ezer ember oszolni kezdett, így nagyon kellett egymásra vigyáznunk, el ne vesszünk a tömegben. A VIP részleg is tömve volt, mindenki a DJ-t nézte. A pultos srác megjegyezte, hogy teljesen ki volt ürülve az ülőrész, mindenki a kialakított párkányról figyelte a bulit, még ő is, és el kell ismernie, hogy eddig ez volt a legőrültebb szigetes show, amit valaha látott.

Ami negatív volt a hatalmas porfelhő, ami éjszaka még jobban felerősödött. A por az egész szigetet belengte, homályosítva a látást, és pár óra alatt migrént okozott.

Vakuval fényképezve a közönség: tisztán láthathó a por, ami belengte az egész területet / Fotó: Halmai Klaudia

Emellett a zene mindenhol ordított, gyakran egy egybefolyó masszaként, egész nap és éjjel. A sátorozók sem mondhatták magukat túl szerencsésnek, ugyanis a hőségriadó miatt a sátorokban közel 55 fok alakult ki, a pihenést lehetetlenné téve, és még a meleghez hozzátennénk, hogy a vízosztogatás belefért volna ebben a hőségben.

Mindezek ellenére egy felejthetetlen élmény volt idén is, Avicii pedig, hangsúlyoznánk, az év talán eddigi legjobb buliját csinálta. Minden tiszteletünk!

Természetesen idén is megannyi program várta az embereket, mint cirkusz, Before I Die tábla, hinta, művészsarok, vissza a múltba részleg, teázó, jóga, a zenei élet minden szegletének jutott külön sátor, ahogy az LMBT-közösségnek is, így a fesztivál területén összegyűlt színes személyiségek közül mindenki hazatalálhatott, és jól érezhette magát.

Nézzük a fesztivál legemlékezetesebb pillanait egész hétről:

Esernyő és virág alagút várta a jelenlévőket / Fotó: Kozma Vivien

A kempinget is látványossá tették / Fotó: Kozma Vivien
Az ülőhelyekből sosem volt elég / Fotó: Kozma Vivien

Por és fesztivál hangulat a FOALS koncerten / Fotó: Kozma Vivien
Napi három műsorral várta a cirkusz a nézőket / Fotó: Halmai Klaudia
A38 sátor / Fotó: Halmai Klaudia

 

 

@klauhalmai által közzétett fénykép,

 

@le_trotro által közzétett fénykép,

A taxisoknak egészen biztosan forgalmas éjszakáik voltak / Fotó: Kozma Vivien

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek