Starity

Anette Olzon búcsút mond az éneklésnek

2015. augusztus 27. 09:09   |   Szerző: kicsikoki

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2014-ben megjelent stúdióalbuma, a Shine valószínűleg az első és utolsó szólólemeze lesz az egykori Nightwish-énekesnőnek.

hirdetés
Anette Olzon búcsút mond az éneklésnek
Fotó: Nightwish

Közel 7 évig volt a frontasszonya a finnek legnépszerűbb együttesének, a Nightwishnek, ahova 2005-ben került Tarja Turunen utódjaként. Beilleszkedése nem volt éppenséggel könnyű, hiszen igencsak meg kellett küzdenie a rajongók kegyeiért, amit két albummal sikerült is elnyernie. Azonban 2012-ben jött az újabb Nightwish-közlemény Anette távozásáról, majd három év után a háromgyermekes anyuka önálló albummal rukkolt elő.

Eleinte úgy látszott, a Shine-nak elég nagy sikere lett ahhoz, hogy turnéra indulhasson, ám néhány kisebb klubkoncerten kívül semmit sem lehetett hallani róla. Blogját igen aktívan vezeti, de néhány amatőr videón kívül – amelyekben Nightwish-dalokat vagy épp Within Temptation-átdolgozásokat énekel – a zenei pályájáról nem sokat olvashattunk – egészen mostanáig.

Amikor az a bizonyos szikra elveszik... – kezdte blogján a 44 éves énekesnő, aki kifejtette, miért is köszön el a zeneipartól. Fiatal korában sokat szenvedett, rengetegszer bántották kinézete miatt, ezért az éneklésbe menekült. Az énekesnői karrier volt az álma, így egy balettiskolába is beiratkozott, csak hogy közelebb kerülhessen céljainak eléréséhez. Ott arra kényszerítették, hogy ne egyen, valamint dohányozzon. Elkeseredettségében abbahagyta az éneklést, majd jött Niclas Olsson és az Alyson Avenue, ahol magára talált, végre olyan dalokat énekelt, amelyek passzoltak a stílusához.

Rengeteg beteg és zavarba ejtő férfival találkoztam az évek során, akik kihasználták a nőket és az erejüket. A promóterek lányokat használtak ki, akik találkozni szerettek volna együttesekkel, és meg is kapták ezt, szexuális szívességért cserébe... Nőként a zeneiparban nem én vagyok az egyedüli, aki azt mondja, ez a férfiak világa... Eléggé elkeserít és fárasztó is, elvesztettem az összes szikrát a zene és éneklés iránt... Jobban szeretek a normális világban élni, normális munkával, nővérként... Ahol tisztelnek azért, amit teszek, nem érdekel senkit, ahogyan kinézek... – olvasható Anette blogján.

Végül köszönetet nyilvánított azoknak, akik eddigi karrierje során támogatták, és ezekkel a szavakkal zárta bejegyzését: 2012 óta elvesztettem a szikrát, és nem tudom, hogy valaha visszatér-e. De boldogabb vagyok úgy, hogy nővérnek tanulhatok, és úgy érzem, az életem sokkal gazdagabb most, mint amilyen valaha is volt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek