Starity

25 év titkait árulja el az Irigy Hónaljmirigy

2015. augusztus 26. 20:08   |   Szerző: Red Lemon Media

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Huszonöt éve a zene és a közönség szórakoztatása tölti ki az Irigy Hónaljmirigy életét. A zenekar egy mátyásföldi szilveszteri bulin alakult 1990-ben, és azóta is töretlen sikerrel adják elő humoros könnyűzenei produkcióikat. A csapat már javában készül jubileumi szuperkoncertjére, miközben szívesen emlékeznek az elmúlt több mint két évtized sztorijaira.

hirdetés
25 év titkait árulja el az Irigy Hónaljmirigy
Fotó: Red Lemon Media

Hazánk egyik legnépszerűbb együttese immár negyed évszázada nevetteti meg a nagyérdeműt, és ennyi idő alatt volt, hogy ők kerültek vicces helyzetekbe.

Az egyik vidéki rendezvényen a műsorvezető megkérdezte, milyen dolgokat szeretünk, hogy ezzel vezesse fel a produkciónkat, mi pedig a tőlünk megszokott komolysággal válaszoltuk, hogy »döglés, ivás, töcskölés«. Nyilván csak poénnak szántuk, és álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ezt be is mondja majd a speaker, de így történt – kezdte nevetve Sipos Tomi, a zenekar énekese.

Nem ez volt azonban a legforróbb pillanata a bandának, Győrben egy égő hajóról kellett menekülniük. Javában ment a műsor, amikor azt vettük észre, hogy elkezd füstölni a hajó és már mindenki arra figyel, nem ránk. Pár pillanat múlva már a lángokat is láttuk, és a hajó lassan, de érezhetően süllyedni kezdett. Szerencsére volt annyi időnk, hogy kijussunk a partra, és persze akkor is humorunknál voltunk. Úgy fogtuk fel, hogy legalább nem mi égünk a színpadon - folytatta Papp Feri, aki arra is jól emlékszik, amikor Lillafüreden egy égő szállodából az ablakon keresztül kellett menekülniük.

Az elmúlt 25 évben különleges helyszínekben sem volt hiány. Egyszer egy kamion platóján felállított színpadon 10 métert gurultak fellépés közben a srácok, máskor pedig a technikát szállító kocsit megelőzve hamarabb jutottak el a kocsmába, mint a rendezvény helyszínére. A technikai stáb mindig előbb indul, mint mi, és útközben láttuk, hogy árokba borult a kocsi. Gyorsan végiggondoltuk, mit tehetnénk, és arra jutottunk, hogy a legnagyobb segítség az lenne, ha nem zavarnánk a mentést és a kocsmában várnánk ki a történet végét – vallotta be Feri, aki azt is elmesélte, hogy egy igazi világsztárt is zavarba hoztak már: 2000-ben a Szigeten Suzanne Vega látta meg őt, meztelenül.

Az élmény biztosan egy életre megmaradt az énekesnőben, ahogy az mirigyes fiúk is jól emlékeznek az érzésre, amikor a világ egyik leghíresebb rockerei látogattak el az ő bulijukra. Úgy volt, hogy mi leszünk a Led Zeppelin előzenekara, de valamiért úgy döntöttek, hogy mégsem minket szeretnének. Majd rövid időn belül újra meggondolták magukat, de mi addigra leszerveztünk egy lemezbemutató bulit – amit már szeretettünk volna lemondani. Úgy gondoltuk, menő lenne, ha eljönnének a fellépésünkre, de sosem hittük volna, hogy tényleg megteszik! Persze lehet, hogy csak véletlenül keveredtek oda, de a lényegen ez nem változtat – szögezte le Sipos Tomi.

Az egyelőre kérdés, hogy az elkövetkező 25 évben lesz-e újabb világsztár vendége az Irigy Hónaljmirigynek. Az viszont biztos, hogy december 18-án jubileumi nagykoncerttel várják rajongóikat az Arénában, ahol őket ismerve bármi megtörténhet!

Megalakulásuk évében, 1990-ben (Fotó: Red Lemon Media)
Megalakulásuk évében, 1990-ben (Fotó: Red Lemon Media)
1994-ben (Fotó Red Lemon Media)
Szintén 1994 (Fotó: Red Lemon Media)
Fotó: Red Lemon Media
Fotó: Red Lemon Media
Fotó: Red Lemon Media

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek