Starity

Új könyve miatt kell bíróság elé állnia Schobert Norbinak

2015. augusztus 31. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége kívánja perre vinni Schobert Norbit augusztus 3-án megjelent A nagy kalóriahazugság című könyve miatt.

hirdetés
Új könyve miatt kell bíróság elé állnia Schobert Norbinak
Fotó: Facebook/Norbi Update

Már Norbi legújabb könyvének megjelenése előtt is sejteni lehetett, hogy sokan megorrolnak a fitneszgurura írása miatt, ám úgy tűnik, nem is kellett sokat várni az első támadásra. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) ugyanis máris ügyvédhez fordult, hogy perre vigye a könyv íróját, aki 2015 legbátrabb könyveként jellemezte alkotását, melyben az élelmiszeripar buktatóiról kívánja lerántani a leplet.

A könyv egyébként már megjelenése előtt is a sikerlisták élén trónolt, ám az várható volt, hogy Norbi ezzel botrányt robbant ki. A Bors megkereste a MDOSZ elnökasszonyát, Kubányi Jolánt, aki ekképp nyilatkozott a kibontakozóban lévő perről: Jogtalanok az állításai, jóhírnév sértése miatt az ügyvéd keresni fogja őt, és peren kívüli megegyezésre törekszünk majd. Ha nem sikerül megállapodni, jogi útra tereljük a dolgot!

Norbi – aki a napilap szerkesztőjétől értesült az ellene folyó eljárásról – elárulta, hogy mivel állításait igazolni tudja, ezért soha nem fog megállapodást kötni a szervezettel. 2004-ben jelent meg a Norbi titok az Update rendszerről. Három nyelven, kétszáznegyvenezer példányban fogyott el. A szövetség azóta a lapszemléiben, szakirodalmakban is előadásokon is általában azt kommunikálta, nincs alapja és jelentősége a módszeremnek. Nem érdekelte a több ezer lefogyott, meggyógyult ember, a klinikai vizsgálataink, ők kitartottak a kalóriaszám fontossága mellett, és a cukor szerepét az egészségtelen táplálkozásban elhallgatták – idézi Norbi szavait a napilap.

A szövetség nyíltan kijelentette, hogy a gyerekeknek cukrot kell fogyasztania, mert az serkenti az agyat és jó kedélyállapotot okoz. És azt is papírra vetettem, hogy a Magyar Édességgyártók Szövetsége is támogatója a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ). Ez a honlapjukon is fent van – indokolta Norbi, miért is nem hajlandó békét kötni a dietetikusokkal

Az edző egyébként több mint tíz éves pályafutása során több százezer embernek segített módszerével; Norbi Update névre keresztelt franchise üzletlánca is nagy sikernek örvend mind itthon, mind külföldön; valamint nemrégiben a Brit Dietetikusok Szövetsége invitálta meg őt pozitív, példamutató magatartása és kiemelkedő munkássága miatt a szövetség fennállásának 80. évfordulójára.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek