Starity

A Nirvana feloszlása óta először játszotta ezt a dalt Dave Grohl

2015. szeptember 10. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mintha csak tegnap lett volna, hogy Kurt Cobain első ízben játszotta a Molly's Lips című szerzeményt, melyet több mint húsz év után vett újra elő Dave Grohl.

hirdetés

Korábban sem volt titok Dave Grohl a klasszikus rockzene nagyjai iránt való rajongása, hiszen a Foo Fighters fellépései során rendre beiktat egy-egy feldolgozást. Ezúttal a Frances McKee és Eugine Kelly vezette The Vaselines 1986-os slágerét, a Molly's Lipset vette be a Foo Fighters szeptember 8-ai edinburgh-i fellépésének repertoárjába, mely azért is jelentős, mivel a dalt több mint húsz évvel korábban előző zenekara, a Nirvana is feldolgozta.

A Nirvana örökségeként is számon tartott Foo Fighters azonban nem hazudtolta meg a dal eredeti verzióját, hiszen a dal a mai napig ugyanolyan energiákat mozgat meg dallamos hangzásvilágával és gyors gitárriffjeivel, mint a The Vaselines és a Nirvana idejében, így nem csoda, hogy a rajongók legalább annyira örültek a slágernek, mint a FF szerzeményeinek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek