Starity

Ian Somerhalder: „A technológia a 21. század betegsége”

2015. szeptember 13. 14:02   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elgondolkoztató nyilatkozatott tett a modern társadalomról és a technológia megszállottságával kapcsolatban a Vámpírnaplók sármos sztárja.

hirdetés
Ian Somerhalder: „A technológia a 21. század betegsége”
Fotó: Renee Scott

Ian Somerhalder mindig is jószívűségéről volt híres, így kicsit sem meglepő, hogy Sophia Bushsal karöltve ő is részt vett szeptember 10-én a kaliforniai Burbankben első alkalommal megrendezett Words with Friends nevet viselő jótékonysági tornán. A két híresség egymás ellen versenyzett és végül a 36 éves színész csapata győzedelmeskedett, akik így ötezer dollárt adományoztak a non-profit állatvédő szervezetnek, az ASPCA-nek.

Néhány nappal korábban pedig a CNET hozta nyilvánosságra a Vámpírnaplók Damonjével készített interjúját, melyben szintén fontos és igazán elgondolkodtató dolgokra hívta fel a nagyvilág figyelmét.

Csodálatos dolog a mai modern világban, hogy például a közösségi oldalak és a média lehetőséget ad arra, hogy a szó szoros értelmében egy csettintésre információt osszunk meg a nagyvilággal. Egyiptom teljesen megváltozott emiatt. A Google, a Facebook, a Twitter és még az Instagram is lehetőséget nyújt arra, hogy információt osszunk meg, hogy tudassuk az emberekkel, mi is történik éppen – kezdte Ian.

Ugyanakkor annyira függünk a technológiától, hogy egymásra már nem is támaszkodunk. Megszakad a szívem, amikor egy étteremben ülve látok egy férjet és egy feleséget, valamint a két gyereküket, akik a telefonjukat nyomkodják az asztalnál. Néha a gyerekek egymásnak írogatnak. Nem beszélünk egymással. Nagyon óvatosnak kell lennünk, mivel annak ellenére, hogy a techonlógiának közelebb kellene hoznia bennünket egymáshoz, kezd elválasztani minket. Ha úgy építjük fel a következő generációt, hogy mindenképpen tudatában legyenek a technológia használatával és emberek maradjanak, akkor minden rendben lesz.

A sármos színész arra is felhívta a figyelmet, hogy ne kütyüinken éljük az életünket és ne függjünk teljesen ezektől, mivel ha hagyjuk, hogy a modern technológia befolyásolja a mindennapjainkat, az már betegségnek számít.

Amikor ránézel a telefonodra és azt írja, hogy 3G, akkor rögtön azt gondolod, hogy »Úristen, csak 3G.«, ez pedig egy betegség. Ez egy 21. századi betegség. Nagyon nem jó dolog, ha ennyire ingerültek leszünk. Ez pedig odáig vezet, hogy türelmetlenek leszünk az állatainkkal, a gyermekeinkkel, a tanárainkkal, vagy akár az emberekkel a forgalomban – nyilatkozta.

Bármennyire is szeretem a fákat vagy felpattanni a lovamra, sétálni a mezőn a feleségemmel, én is a technológiának élek. Ez a jövő. Egyszerűen csak emberivé szeretném tenni a technológiát és azt akarom, hogy a technológia is emberibbé tegyen minket – zárta mondandóját.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek